În Turcia, atentatele se ţin lanţ. Trei persoane au murit, iar alte 50 sunt rănite VIDEO

E.b. | 18.08.2016

Autorităţile turce susţin că o explozie puternică a zguduit joi dimineaţă o secţie de poliţie din localitatea Elazig, situată în sud-estul predominant kurd al Turciei. Trei persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce peste 50 au fost rănite în deflagraţie.

Pe aceeași temă

Explozia are loc la doar o zi după un atac cu maşină-capcană asupra unei secţii de poliţie din provincia Van, situată în apropiere de frontiera iraniană, care a lăsat în urmă trei morţi şi 40 de răniţi, scrie Reuters, preluată de News.ro.

 

Imaginile surprinse de jurnaliştii turci arată un nor gros de fum, care se ridică deasupra zonei unde a avut loc deflagraţia. Însă, autorităţile turce susţin că militanţii kurzi din PKK sunt în spatele acestui atac.

 

 

 

Se pare că explozia s-a produs al ora locală 9.20 ca urmare a unei maşini-capcană, a cărei forţă a reuşit să distrugă întreaga faţadă a secţiei de poliţie din Elazig.

 

Deşi Turcia a fost marcată în ultimele luni de ciocniri violente între forţele de securitate turce şi militanţii kurzi, localitatea Elazig nu a fost zguduită până în acest moment de violenţe.

 

Explozia are loc la doar o zi după un atac cu maşină-capcană asupra unei secţii de poliţie din provincia Van, situată în apropiere de frontiera iraniană şi locuită în special de către minoritatea kurdă. Autorităţile turce au anunţat că în urma deflagraţiei trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 40 au fost rănite. Nicio grupare nu a revendicat până în acest moment atacul. Deşi, militanţii kurzi vizează adeseori secţii de poliţie sau avanposturi izolate ale forţelor de securitate turce.

 

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Însă, Erdoga a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22