Navalnîi, cu site-ul închis după publicarea unei anchete. Vicepremierul, acuzat de corupție

Dora Vulcan | 15.02.2018

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi s-a trezut cu site-ul blocat după ce a publicat o investigatie in care ii acuza de coruptie pe vicepremierul Prihodko si pe oligarhul Deripaska, scrie Moscow Times.

Pe aceeași temă

 

 

Peste un milion de internauti au vizionat vineri, la mai putin de 24 de ore de la lansare, o ancheta a opozantului rus Alexei Navalnyin care acuza un influent vicepremier ca beneficiaza de generozitatea miliardarului Oleg Deripaska. O instanta din regiunea natala a lui Deripaska a ordonat vineri stergerea unor postari de pe Instagram si a unor clipuri de pe Youtube cu Prihodko pe un yaht, premierul spunand ca i-a fost incalcat dreptul la viata privata. Navalny a spus ca ordinul judecatoresc se refera si la site-ul lui, scrie Hotnews.ro. 

 
 

Imaginile, bazate in special pe imaginile filmate de o tanare prezentata drept escorta, il arata pe oligarhul care detine gigantul aluminiului Rusal alaturi de un barbat care seamana foarte bine cu Serghei Prihodko, vicepremier si sef de cabinet al guvernului rus.

 

 

Potrivit lui Alexei Navalny, croaziera celor doi barbati a avut loc pe iahtul lui Oleg Deripaska ien 2016 in largul Norvegiei.

 

 

"Oligarhul imbarca un oficial de rang inalt pe iahtul sau: e mita", acuza opozantul numarul 1 al Kremlinului. Inregistrarea postata joi pe YouTube, avea deja peste 1,3 milioane de vizualizari vineri.

 

 

In inregistrare, Alexei Navalny il acuza pe Serghei Prihodko ca detine proprietati de lux in Moscova si in imprejurimi, fara nicio legatura cu veniturile sale in diferite posturi de consilier si inalt oficial ocupate in ultimii 20 de ani sub Boris Eltin si Vladimir Putin.

 

 

Imaginile au fost postate pe contul sau de Instagram de tanara femeie care se prezinta drept Nastya Rybka, cunoscuta pentru o carte in care explica cum sa seduci oameni bogati.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22