New York Times: SUA va amplasa armament in România şi în alte ţări, pentru a descuraja Rusia

Vlad Toma | 02.02.2016

New York Times anunţă într-un articol că SUA intenţionează să amplaseze armament greu, vehicule blindate si alte echipamente NATO in Europa centrala si de est, pentru descurajarea acţiunilor Rusiei in zona.

Pe aceeași temă

 

Printre tarile unde ar putea fi amplasate echipamentele si fortele suplimentare se numara Ungaria, Romania si tarile baltice, potrivit unor oficiali din Pentagon citati de New York Times, transmite Hotnews"Este un semn urias de angajament in descurajarea Rusiei si in intarirea aliantei si a parteneriatului cu tari precum Ucraina, Moldova si Georgia", a afirmat Evelyn N. Farkas, fosta sefa a departamentului pentru politici in ceea ce priveste Rusia si Ucraina din Pentagon.


Ash Carter, secretarul american pentru Aparare, a afirmat marti ca Pentagonul doreste sa obtina un buget de 582,7 miliarde de dolari in urmatorul an fiscal si isi va schimba prioritatile de cheltuieli pentru a reflecta un nou mediu strategic marcat de ascensiunea Rusiei si a gruparii teroriste Stat Islamic, potrivit Reuters.
 

Carter a precizat ca se urmareste o reorientare a cheltuielilor pentru a viza cele cinci mari provocari cu care se confrunta SUA: Rusia, China, Coreea de Nord, Iranul si Statul Islamic.
 

"Mediul securitar de azi este schimbat in mod dramatic fata de cel in care am trait in ultimii 25 de ani si acest lucru cere noi modalitati de gandire si de actiune", a spus Carter.
 

Bugetul consacrat apararii in 2017 prevede cvadruplarea la 3,4 miliarde de dolari a sumelor alocate pentru intarirea fortelor americane in Europa, potrivit lui Ash Carter.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22