Nicolae Ciucă: Din Marea Neagră avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an

Redactia | 18.04.2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că România nu este foarte afectată de lipsa surselor de energie și gaze, doarece are potențial în ambele domenii.

Pe aceeași temă

El a adăugat că există posibilitatea ca primele gaze din Marea Neagră să fie primite la jumătatea acestui an.

Potrivit acestuia, aproximativ un miliard de metri cubi de gaze naturale vor fi extrase anual din Marea Neagră.

"Pentru asigurarea independenței energetice, în Coaliție am luat decizia să ne asumăm legea offshore. România nu e o țară care să fie foarte afectată de lipsa surselor de energie și gaze. Are potențial în ambele domenii.

Venim cu două componente, una e să ne înscriem în programele UE pentru a dezvolta noi surse de energie, avem ca obiectiv să dezvoltăm surse de energie regenerabilă.

În ce privește independența pe resursa de gaz față de Federația Rusă, am decis ca prin această lege să asigurăm stabilitate și predictibilitate legală mediului de afaceri în domeniu.

Există posibilitatea ca în scurt timp să începem investițiile în perimetrul Neptun Deep și să asigurăm exploatarea gazelor din Marea Neagră. Totodată, asigurăm exploatarea gazelor de pe teritoriul național de la mare adâncime, această investiție putând să asigure gaze începând cu anul 2024.

Din Marea Neagră avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an, există deja o investiție făcută de Black Sea Oil and Gas, au semnat deja documentele de recepție, existând posibilitatea să putem să asigurăm un miliard de metri cubi de gaze anual prin această investiție, iar la sfârșitul lui 2026, începutul lui 2027 să avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep", a declarat Nicolae Ciucă, într-un interviu la Radio România Actualități.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22