Nisa: Atentat de ziua Franței. 84 de morti. Autorul atentatului, francez de origine tunisiana

E.b. | 15.07.2016

Carnagiu la Nisa. Un camion a intrat în plin într-o mulțime adunată la Nisa de ziua Națională a Franței. Conform unor surse citate de Reuters autorul atentatului este un francez de origine tunisiana, in varsta de 31 de ani. El a tras cateva focuri de arma inainte de a fi ucis de politistii francezi.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Turistii parasesc hotelurile din Nisa, in ritm alert, existand multe anulari ale sejururilor planificate, anunta Le Figaro.

 

UPDATE: 50 de copii au fost spitalizati la Fundatia Laval din Nisa. Doi dintre ei au murit in aceasta dimineata. Un medic al spitalului a declarat ca sunt multi alti copii care se zbat intre viata si moarte, anunta presa franceza.

 

UPDATE: Angela Merkel, cancelarul german, a transmis condoleante poporului francez, anuntand ca Germania este alaturi de Franta in lupta contra terorismului.

 

UPDATE:  Politia efectueaza perchezitii la domiciliul soferului, anunta Le Figaro. 

 

UPDATE: Premierul Manuel Valls a anuntat trei zile de doliu, in 16, 17 si 18 iulie, declarand ca Franta este aruncata de aceste evenimente intr-un razboi contra terorismului. 

 

UPDATEMAE anunta ca doi romani au fost raniti usor in atentatul de la Nisa, acestia fiind insa in afara oricarui pericol.

 

UPDATE: Conform unei surse AFP citata de Le Figaro, camionul ar fi fost inchiriat acum cateva zile in sud-estul Frantei, in regiunea Alpi-Coasta de Azur.

 

UPDATEPremierul Dacian Ciolos condamna atentatul de la Nisa: "Franța este în lacrimi. La Nisa, bucuria sărbătorii Zilei Naționale s-a transformat în dramă. Viețile a zeci de oameni care celebrau libertatea, egalitatea, fraternitatea au fost secerate într-un act inuman. În aceste momente, România este alături de Franța, de poporul francez încercat încă o dată de un atentat de o violență incalificabilă. Doresc să transmit condoleanțe familiilor îndoliate și tărie tuturor celor care trec prin această grea cumpănă.

La France est en deuil. Je voudrais exprimer mes condoléances au peuple Français, aux familles affectées par cet acte de barbarie aveugle. Nous restons solidaires contre la haine et la violence," a transmis premierul roman.

 

UPDATE : Presedintele Klaus Iohannis a condamnat atentatul de la Nisa: "Condamn ferm atacul înfiorător care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Națională a Franței. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat viețile a zeci de oameni și a lăsat în urmă peste o sută de răniți. Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate și putem face asta doar uniți împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor. Transmit condoleanțe familiilor victimelor și multă putere celor răniți! România este alături de Franța în aceste clipe îngrozitor de dureroase", a transmis presedintele roman.

 

UPDATE: Numarul mortilor a ajuns la 84. Exista 18 raniti in stare grava.

 

UPDATE: In camion a fost gasita o grenada inactiva si mai multe arme false, anunta Le Figaro.

 

UPDATE: Presedintele François Hollande a declarat ca Franta a fost lovita de 14 iulie, de ziua libertatii. Presedintele a declarat ca atentatul a avut un caracter terorist  si a precizat ca Franta isi va intensifica eforturile in Irak si Siria. Hollande a hotarat sa prelungeasca starea de urgenta cu 3 luni si a facut apel la militarii aflati in rezerva.
 

 

 

Imagini de la locul atentatului

 

Autorul atentatului, împuşcat mortal de forţele de ordine, avea asupra sa arme automate şi grenade, iar camionul a lovit cu viteza de 60-70 km/h pe o distanţă de circa doi kilometri, trecând peste sute de persoane.

Conform unui corespondent CNN, a existat și un schimb de focuri între forțele de ordine și oameni din camion, în urma căruia șoferul camionului a fost ucis. În camion au fost găsite, ulterior, arme, muniție și grenade.

 

Martorii vorbesc despre panică totală în oraș și descriu scene pline de sânge și victime.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22