Noi acuzatii asupra serviciilor secrete germane. BND ar fi spionat oficiali francezi

Tudor Despina | 11.11.2015

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a fost spionat de serviciile secrete germane, sustine radioul public din Berlin.

Pe aceeași temă

 

Postul public Berlin-Brandenburg prezinta noi detalii in dosarul de spionaj care vizeaza de mai multe luni cancelaria germana, potrivit AFP, citata de Hot News.

 

"Laurent Fabius a fost interceptat de BND", spionajul extern german, spune postul de radio, fara a preciza vreo sursa. Printre tintele BND mai sunt enumerate Curtea Internationala de Justitie de la Haga, UNICEF, Organizatia Mondiala a Sanatatii, FBI, postul de radio finantat de SUA Vocea Americii precum si "numeroase companii europene si americane, printre care societatea de armament Lockheed din Statele Unite".

 

Presa germana a aratat in ultimele luni ca serviciile externe germane au spionat tari aliate in beneficiul omologului sau american, NSA, dar si pentru sine.

 

In spatiul public au aparut acuze potrivit carora BND a interceptat pentru NSA responsabili francezi ai ministerului de Externe de la Paris, ai presedintiei Frantei si ai Comisiei Europene.

 

Postul de radio berlinez evoca o lista de 900 de pagini de numere de telefon, adrese de email, adrese IP folosite de BND si la care au avut acces deputati germani membri ai comisiei de ancheta insarcinate cu operatiunile de supraveghere.

 

In toamna lui 2013, informatii legate de interceptarea telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel au provocat puternice tensiuni intre Berlin si Washington.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22