Norvegia cere sprijin NATO: Trimiteti mai multe nave in nord

Dora Vulcan | 20.05.2016

Summit-ul NATO din luna iulie, de la Varsovia, le va oferi prilejul oficialilor norvegieni sa ceara un sprijin mai mare din partea Aliantei in fata miscarilor expansioniste pe care Rusia le manifesta in nordul continentului si in zona arctica.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul adjunct al Apararii din Norvegia, Oysten Bo, crede ca e timpul ca si statele membre NATO din Europa "sa faca un pas mai hotarat" pentru a contracara mutarile tot mai agresive ale Rusiei in nord, anunta Defense News, citata de business24.ro

 

 

"Domeniul maritim, in opinia noastra, necesita o atentie deosebita. NATO si aliatii trebuie sa creasca nivelul investitiilor in tehnica de lupta maritima de ultima ora", a explicat oficialul de la Oslo, mentionand ca va solicita si modificarea planurilor de rezerva ale Aliantei in sectorul maritim.

 

In urma unor revendicari teritoriale ale Rusiei in zona arctica, Moscova a decis sa reactiveze mai multe baze militare sovietice din zona si sa construiasca alte sase avanposturi militare noi.

 

Europa inerta

 

Oysten Bo a laudat initiativa Washingtonului de a spori prezenta militara in Europa, ca parte a planului de a reasigura partenerii din spatiul euro-atlantic de implicarea SUA in problemele de securitate ale continentului.

 

Pe de alta parte insa, adjunctul Apararii din Norvegia le cere tarilor europene membre NATO sa dovedeasca o implicare mai mare in consolidarea flancului nordic al Aliantei.

 

"Vrem o prezenta sporita a fortelor de pastrare a pacii in nordul extrem intr-un moment in care Rusia manifesta un interes deosebit in regiune.

 

Norvegia nu considera Rusia o amenintare in acest moment", a explicat Bo, mentionand totusi ca situatia se poate schimba in viitor, in cazul in care Europa si NATO nu reusesc sa se mobilizeze pentru a proteja regiunea arctica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22