Noua intalnire John Kerry-Serghei Lavrov pe tema conflictului din Siria

Vlad Toma | 09.09.2016

John Kerry, secretarul de Stat american, se intalneste astazi, la Geneva, cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, pentru negocieri legate de conflictul din Siria.

Pe aceeași temă

 

Secretarul de stat american si-a amanat cu cateva ore plecarea incercand sa lase timp eliminarii diferentelor ramase intre SUA si Rusia pe tema acordului propus in privinta Siriei, anunta The Guardian.

 

Cu putin timp inainte un purtator de cuvant anuntase chiar ca intalnirea va fi anulata deoarece diferentele ramase intre cele doua parti sunt mult prea mari.

 

Kerry si Lavrov nu au reusit sa ajunga la o intelegere in privinta unei incetari a focului in Siria, a anuntat acum cateva zile un oficial al Departamentului de Stat al SUA, dupa intalnirea celor doi oficiali la Summitul G 20 din China.

 

A existat deja un sir lung de intalniri in care cele doua mari puteri nu au reusit sa se puna de acord in privinta modalitatii de solutionare a conflictului din Siria, anunta acum cateva zile Reuters.

 

Cei doi avusesera de asemenea o intalnire pe 26 august la Geneva. Kerry a declarat atunci ca SUA nu va accepta orice intelegere, doar pentru a vedea apoi ca lucrurile nu functioneaza.

 

Acordul de incetare a focului semnat de Lavrov si Kerry in februarie s-a destramat in cateva saptamani autoritatile SUA acuzandu-l pe presedintele Assad ca a incalcat prevederile acestuia.

  

Departamentul de Stat nu a facut publice motivele care au impiedicat cele doua parti sa ajunga la un acord.

 

Rusia a transmis ca nu poate sa ajunga la un acord in privinta Siriei decat daca rebelii sustinuti de SUA si de alti aliati din Orientul Mijlociu vor fi separati de militantii al-Qaida cu care se suprapun in anumite zone.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22