NSA, atacată de hackeri. Snowden, urmărit pentru înaltă trădare, spune că e mâna Rusiei

E.b. | 17.08.2016

Agenţia Naţională de Securitate americană (NSA) a fost atacată cibernetic de către un grup numit ''The Shadow Brokers'' (Brokerii din umbră), care a expus uneltele folosite de NSA în operaţiunile de spionaj. Edward Snowden afirmă că ''probele indirecte şi experienţele trecute indică o responsabilitate a ruşilor".

Pe aceeași temă

 

Agenţia Naţională de Securitate americană (NSA) a fost atacată cibernetic de către un grup numit ''The Shadow Brokers'' (Brokerii din umbră), care a expus uneltele folosite de NSA în operaţiunile de spionaj.

 

În total, hackerii au publicat 300 de MB de date, care arată modul în care NSA reuşeşte să ''spargă'' firewall-urile şi să controleze reţele sau să modifice informaţii. Programele expuse de ''Brokerii din umbră'' ar fi folosite de NSA încă din 2013, scrie Washington Post, conform gandul.info.

 

Edward Snowden, fostul agent NSA, urmărit de serviciile secrete americane pentru înaltă trădare, consideră că scurgerile de informaţii din interiorul NSA reprezintă mâna ruşilor. ''Probele indirecte şi experienţele trecute indică o responsabilitate a ruşilor'', a scris Snowden pe Twitter.

 

Fostul agent NSA consideră că, dacă ruşii folosesc programele NSA pentru a spiona aliaţii americanilor, acest lucru ar putea avea ''consecinţe dezastruoase'' asupra politicii externe a SUA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22