Întâlnire Iohannis - Poroșenko. S-a discutat implementarea Acordurilor de la Minsk

Iulian Popescu | 13.02.2016

Președintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, o întrevedere cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko, în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la Munchen, căruia i-a reiterat sprijinul pentru independența și integritatea teritorială a Ucrainei.

Pe aceeași temă

 

"Președintele Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei. Președintele României l-a asigurat, totodată, pe oficialul ucrainean de sprijinul României atât în plan bilateral, cât și internațional", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

 

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor cei doi lideri au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Președintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an.

 

De asemenea, convorbirile au evidențiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale și dorința ambelor părți de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare.

 

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Conferinţa de Securitate de la Munchen, cel mai important forum internaţional de politică de securitate, la care sunt prezenți 30 de şefi de stat şi de guvern şi peste 70 de miniştri de Externe şi ai Apărării.

 

Sâmbătă, el a susţinut o alocuțiune în cadrul panelului cu tema „Între reasigurare și reangajare? Viitorul NATO”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22