Întâlnire istorică Trump-Jong-un. Miza: reducerea înarmării nucleare. Seulul, favorabil

Dora Vulcan | 09.03.2018

Donald Trump a acceptat invitatia din partea liderului nord-coreean, Kim Jong-un, de a organiza o intalnire fara precedent pentru a discuta despre viitorul programului nuclear. Seulul, nu doar că este favorabil dar a intermediat transmiterea invitatiei lui Jong-un către liderul american.

Pe aceeași temă

 

 

 Inalti functionari sud-coreeni au aparut in fata Casei Albe pentru a face anuntul si au transmis invitatia pe care Kim Jong-un i-o face lui Trump. Casa Alba a confirmat ca presedintele SUA este pregatit sa-l intalneasca pe Kim "pana in luna mai", la un moment exact si intr-o locatie care trebuie stabilita, scrie Hotnews care citează The Guardian. 

 

Daca aceasta intalnire va avea loc, va fi prima dintre liderii celor doua tari. 

 

Bill Clinton a fost aproape de o intalnire cu tatal actualului lider nord-coreean, Kim Jong-il, in anul 2000, insa aceasta nu a mai avut loc.

 

Oficialii de la Casa Alba au subliniat ca SUA nu va relaxa regimul strict de sanctiuni impotriva Coreei de Nord inainte ca tara sa inceapa dezarmarea. 

 

Spre deosebire de administratiile anterioare, Trump "nu este pregatit sa recompenseze Coreea de Nord in schimbul discutiilor", a declarat un oficial de la Casa Alba.

 

Trump a confirmat si el intalnirea printr-o postare pe Twitter, in care a specificat ca sanctiunile SUA impotriva Coreii de Nord vor ramane in vigoare pana cand se va ajunge la o intelegere privind programul de inarmare nucleara.

 

 

 

 Presedintele Coreei de Sud considera ca o intalnire intre Donald Trump si Kim Jong-un ar putea duce la renuntarea la programul de inarmare nucleara a Coreei de Nord

 

 

Presedintele sud-coreean, Moon Jae-in, considera ca o intalnire intre liderul american si omologul sau nord-coreean ar putea duce la renuntarea la programul de inarmare nucleara a Coreii de Nord, informeaza Reuters.

 

Kim Jong-un a spus, intr-o discutie cu seful Biroului pentru Securitate Nationala din Coreea de Sud, Chung Eui-yong, ca in urma unei intalniri cu Donald Trump s-ar putea obtine rezultate importante. 

 

Chung a avut o intalnire oficiala cu Kim Jong-un la Phenian la inceputul acestei saptamani. Donald Trump a acceptat invitatia liderului din Coreea de Nord, dupa ce Chung i-a prezentat personal invitatia.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22