Nuland: SUA vor declara, cel mai probabil, că atrocitățile rușilor în Ucraina constituie genocid

Redactia | 14.04.2022

Victoria Nuland, subsecretarul american pentru afaceri politice la Departamentul de Stat, spune că este foarte probabil ca SUA să declare atrocitățile comise de armata rusă în Ucraina drept un genocid.

Pe aceeași temă

Într-un interviu acordat CNN, Nuland a spus că președintele Joe Biden „A vorbit din inimă atunci când a numit ceea ce se poate vedea în Ucraina un genocid comis de Rusia și forțele sale armate”.

Ea a precizat că SUA are „o procedură de colectare a dovezilor de-a lungul timpului” care este folosită pentru a declara în mod formal că o serie de acțiuni constituie genocid.

„O să prezic că ceea ce a spus președintele Biden va fi confirmat atunci când vom aduna toate aceste dovezi. Ceea ce se întâmplă în Ucraina nu este un accident – este o decizie intenționată a Rusiei și forțelor sale de a distruge Ucraina și populația sa civilă”, a spus Nuland.

Întrebată de ce sancțiunile impuse nu au putut opri Rusia din atacul său împotriva Ucrainei, Nuland a spus că lui Putin „nu îi pasă de poporul sau de țara sa, îi pasă doar de propria lui ambiție imperială”.

„Nu vede că ceea ce face nu este numai transformarea Ucrainei în ruine ci și transformarea Rusiei într-o închisoare”, a concluzionat ea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22