Numărul cazurilor confirmate de infecții cu coronavirus se apropie de 1.000 plus 26 de decese

Laurentiu Gheorghe | 24.01.2020

În SUA sunt confirmate 3 îmbolnăviri cu coronavirus, ultimul fiind înregistrat în statul New York, la scurt timp după ce primarul New Yorkului a declarat că pericolul răspândirii virusului este „scăzută”

Pe aceeași temă

În China, autoritățile au impus restricții de circulație în 16 orașe, cu peste 46 de milioane de locuitori, anunța CNBC., de peste două ori mai mult ca România.

Spitalele din Wuhan, locul unde s-au înregistrat primele cazuri de infecții cu coronavirus, au solicitat ajutor de la autoritățile chineze, fiind depășite de viteza cu care se răspândește epiudemia. SUA și Marea Britanie le-au recomandat propriilor cetățeni să evite zonele cele mai infestate din China.

Bursele americane scad vineri seară pe măsură ce investitorii devin tot mai puțin încrezători în spusele autorităților care susțin că virusul este „sub control”. Senatorul de Connecticut, Dick Blumenthal, a anunțat vineri că Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA este pe cale să anunțe cel de al treilea caz de contaminare cu coronavirus în statul New York. În total, în SUA sunt suspectați 63 de pacienți că ar fi suferit infecții cu virusul ucigaș.

În Wuhan a început construirea unui nou spital cu 1.000 de paturi, care ar trebui să fie gata până pe 3 februarie pentru a putea prelua pacienții infestați cu virusul ucigas și care nu mai pot fi tratați în unitățile medicale existente.

Virusul a ajuns în Europa

Două cazuri de infectare cu virusul din China au fost depistate în Franţa, a anunţat vineri seară ministrul francez al Sănătăţii, Agnès Buzyn, conform cotidianului Le Figaro.

În Europa, un caz a fost confirmat în Paris, iar altul în Bordeaux. „Pacientul din Bordeaux are 48 de ani, a revenit din China, a trecut prin oraşul Wuhan, a avut primele simptome pe 23 ianuarie. A avut contact cu zeci de persoane de când a revenit în Franţa”, a declarat Agnès Buzyn.

Despre pacientul din Paris nu se cunosc detalii. „Ştim că a fost în China, dar nu ştim dacă a fost în oraşul Wuhan", a precizat ministrul francez al Sănătăţii.

„Probabil că există şi alte cazuri de infecţii în Europa", a subliniat Agnès Buzyn.

Spital construit in 6 zile

Tot vineri, autoritățile din Nepal au anunțat că un student care a revenit din Wuhan a fost depistat cu coronavirus. De asemenea, în India au fost raportate trei cazuri suspecte de a fi fost infectate cu coronavirus.

Pentru a putea față la supraaglomerarea spitalelor din Wuhan, comandații armatei chineze au ordonat personalului medical încartiruit în oraș să se deplaseze în spitalele de boli infecțioase pentru a-i ajuta pe doctori și asistente să facă față avalanșei de internări. Este vorba de 40 de medici militari, însă autoritățile chineze au ordonat și personalului medical din cadrul unităților militare din Beijing să se deplaseze de urgență în Wuhan. Conform surselor chineze, și personal medical de la unitățile din Shanghai au fost trimise pentru a ajuta în Wuhan, epicentrul epidemiei cu coronavirus.

wuhan

După cum am menționat, în Wuhan se construieste de la zero un spital improvizat, la marginea orașului, ca centru de carantină și tratament pentru pacienții cu coronavirus. Capacitatea Beijingului de a extinde rapid capacitatea de a trata persoanele infectate cu virusi a fost experimentată în lupta împotriva SARS (virusul gripei aviare) în urmă cu 17 ani.

Piețele asiatice au fost închise vineri pentru vacanța de Anul Nou Lunar, care începe oficial sâmbătă. Dar în China, conducerea Partidului Comunist se străduie să împiedice răspândirea virusului. Astfel că 13 orașe din provincia Hubei au fost plasate sub regim de carantină, ceea ce înseamnă că peste 40 de milioane de chinezi vor fi nevoiți să-și petreacă vacanța acasă, relatează South China Morning Post.

În China, Hong Kong și Macau autoritățile au închis școlile și au amânat începerea noului semestru. Chiar și Disneylandul din Shanghai va fi închis de sâmbătă pe termen nedeterminat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22