O a doua familie de români rămâne fără copii în Norvegia, fiind denunţată ca i-ar fi batut

Vlad Toma | 12.01.2016

O familie de români aflaţi în Norvegia, familia Nan, pare să fie în aceeaşi situaţie cu familia Bodnariu, statul norvegian luându-le şi lor copii in octombrie, după ce i-a acuzat pe cei doi părinţi că i-ar fi bătut.

Pe aceeași temă

 

Adevarul scrie că, în data de 27 octombrie, Dumitru Nan a fost sunat in timp ce era la serviciu si chemat la Politie. Soţia sa a fost de asemenea chemata la poliţie, ambii soţi fiind interogati timp de sase ore si lasati sa plece. 
 

Doi angajati ai Serviciului de Protectie a Copilului le-au spus parintilor la ieşire ca fetita lor a declarat ca a fost batuta si nu mai au dreptul la copii. Cei doi părinţi nu au aflat nici pana in prezent cine i-a denuntat. „Le-am spus că le dau tot ce am, casă, apartament. Nu îmi mai trebuie nimic. Să îmi dea copiii şi plec din ţară”, povesteşte Dumitru Nan.

 

Romanul a mai declarat ca in momentul in care au fost luati copiii, sotia sa a inceput sa planga si sa tipe, iar asistentii sociali i-au spus ca daca are nevoie de un psihiatru, o pot ajuta ducand-o la unul. 
 

Dupa ce au ramas fara copii, sotii Nan si-au adus aminte de un episod petrecut cu cateva saptamani inainte, cand fetita le-a spus parintilor ca "se duce in alta casa si il ia si pe Dragos (n.r. fratiorul ei"). "Mi-a spus si mie sotia episodul asta, dar nu am bagat in seama. Cine s-a gandit ca se ajunge aici", a spus Dumitru Nan. 
 

Familia de romani asteapta ca pe 20 ianuarie cazul sa fie judecat din nou de o comisie din cadrul Serviciului de Protectie a Copilului, mai noteaza Adevarul.  

 

Mama copiilor a declarat aseara, la B1TVca nu a lovit niciodata copiii, si ca Protectia Copilului îşi bazează afirmaţiile pe declaratia persoanei care a facut plangerea si pe un videoclip in care fetiţa spune ca a fost lovita. "Dupa doua saptamani, ne-am dus sa ii intrebam de ce ne-au luat copiii, si, dupa legea lor, care este motivul pentru care ne-au luat copiii. Persoana cu care am vorbit ne-a spus ca nu este in interesul lor motivul pentru care copilul ar spune asa ceva, este de ajuns ca copilul a spus si ca este o dovada ca a fost lovita. Noi am fost acuzati ca am lovit copiii cu cureaua, ca am lovit fetita in Romania, ca toata lumea i-a lovit", au spus parintii. 

 

CITITI integral pe Adevarul.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22