O activistă anti-război care a supraviețuit asediului Leningradului, ridicată de scutierii ruși

Redactia | 03.03.2022

O activistă de 77 de ani, supraviețuitoare a asediului Leningradului din anii '40, a fost ridicată de forțele de poliție rusești care au intervenit la protestele anti-război.

Pe aceeași temă

După ce au reținut copii de casele primare pentru că au protestat cu niște afișe împotriva războiului, autoritățile ruse care-l apără pe Vladimir Putin de „naziști”, au dat lovitura de astă dată asupra unei bătrânici.

Au fost din nou proteste în Rusia, unde oamenii îi cer lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina.

Și, ca de fiecare dată, manifestațiile au fost înăbușite de forțele de ordine. Printre protestatari s-a aflat și Yelena Osipova, o rusoaică pensionară, supraviețuitoare a asediului Leningradului din anii '40. Și ea a fost ridicată de forțele de poliție care au intervenit la proteste.

Yelena Osipova, de 77 de ani, a protestat miercuri seară contra războiului din Ucraina și a fost ridicată de scutieri, scrie The Guardian. Autoritățile din Rusia nu permit demonstrații sau marșuri, iar participarea la acestea poate avea consecințe grave și poate duce la amenzi sua chiar arestări. 

Cu toate acestea, miercuri seară au avut loc demonstrații în zeci de orașe din Rusia.

Cel puțin șase mii de oameni au ajuns în arest pentru că au cerut încetarea războiului.

Alexei Navalnîi, unul dintre principalii critici ai lui Vladimir Putin, a cerut din închisoare organizarea de manifestații în toată lumea, în fiecare zi a săptămânii. 

Între timp, apar informații tot mai îngrijorătoare. Consiliul Federației Ruse, camera superioară a Parlamentului, se va întruni vineri într-o ședință neprogramată. Analistii rusi, citati de The Guardian spun că există speculații că țara ar putea impune legea marțială. Introducerea legii marțiale ar da autorităților puteri mari de a limita libertatea de mișcare și libertatea de exprimare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22