O artistă cehă a murit de Covid după ce s-a infectat benevol ca să beneficieze de certificat verde

Redactia | 18.01.2022

Hanka Horkà, solista unei trupe cunoscute în Cehia, Asonance, a decedat de Covid după s-a infectat voluntar pentru a nu renunța la viața ei socială.

Pe aceeași temă

Ea nu credea în eficiența vaccinului, însă nu a dorit să renunțe la viața ei normală: accesul în sala de teatru și la saună, scrie La Repubblica.

Cazul ei nu este unul izolat, mai mulți antivacciniști expunându-se voluntar la infectare cu Covid, scrie ilgiornoit pentru a arăta că boala nu este gravă, dar și pentru a putea beneficia de certificat verde fără a fi nevoiți să se vaccineze.

Avea 57 de ani și era convinsă că poate folosi trucul de a se infecta singură, pentru a reveni la o viață socială normală.

Într-o postare pe pagina ei de Facebook, cântăreața cehă a trupei Asonance a scris că s-a infectat cu SARS CoV-2 pentru că ar putea astfel să se întoarcă să trăiască fără limitări: „Viața este aici pentru mine și pentru tine”, a scris ea, invitându-și fanii să facă același lucru.

În câteva zile sănătatea sa s-a deteriorat și a murit.

Fiul ei, Jan Rek, la rândul său solistul unei trupe din Cehia, acuză acum că mama sa a fost ucisă de mișcarea anti-vaccin, care a determinat-o să refuze vaccinarea. El e cel care a confirmat că este vorba de Covid.

Rek a criticat mișcarea antivaccinistă.  ”Ea și-a bazat toate argumentele pe teoriile voastre. Vă urăsc!”, a scris el, ștergând apoi comentariul.

Hanka Horka a fost solista Asonance, o trupă de muzică populară cehă fondată în 1975 la Școala Gimnazială Jan Neruda din Praga. S-a alăturat ei în 1985 și nu a mai părăsit-o de atunci.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22