O explozie puternică a stârnit confuzie printre spectatorii aflaţi la Jocurile Olimpice

E.b. | 07.08.2016

O explozie, care a stârnit confuzie printre spectatori, a fost auzită sâmbătă, în apropiere liniei de sosire a pistei de ciclism de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În acel moment, oamenii nu ştiau că geniştii au fost mobilizaţi după descoperirea unui rucsac abandonat în apropierea traseului de ciclism.

Pe aceeași temă


 

Grupul operativ (Grupo Antibomba), ajuns imediat la faţa locului, a detonat controlat rucsacul. Însă explozia a fost foarte puternică şi, pentru scurt timp, a stârnit confuzie printre spectatori, scrie digi24.ro.

 

În ultimele zile, echipele de pirotehnilti au detonat mai multe colete abandonate în cadrul unor explozii controlate în Rio de Janeiro.

 

Dacă la acest capitol, autorităţile braziliene au acţionat ireproşabil, nu acelaşi lucru se poate spune despre organizarea din parcul olimpic. Oamenii au stat cu orele la coadă să intre în sălile de sport. O neînţelegere, legată tot de securitate, între poliţie, firmele private de pază şi stewarzii din arene aproape că a blocat punctele de control.

 

 

 

 

Mario Andrade, purtător de cuvânt al comitetului de organizare: „Este adevărat că au existat unele probleme la verificarea persoanelor şi a bagajelor, mai ales în parcul olimpic. Vrem să ne cerem scuze tuturor celor care au aşteptat în soare în faţa sălilor de sport.”

 

 

 

 

Brazilia a înregistrat însă primul succes de la aceste Jocuri Olimpice: a reuşit să organizeze o ceremonie de deschidere impecabilă, care a alungat, cel puţin temporar, îngrijorările şi problemele care au pus piedici în organizarea uriaşei competiţii sportive. Cei care au fost în tribunele stadionului Maracana s-au declarat impresionaţi.

 

Şi organizatorii s-au declarat pe deplin mulţumiţi de spectacolul de pe stadionul Maracana. Nu au vrut să spună cât au cheltuit pentru punerea lui în scenă, dar presa locală scrie că bugetul a fost de aproximativ 20 de milioane de dolari, considerabil mai mic decât la ediţiile de la Londra şi de la Beijing.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22