O grupare rusă necunoscută a revendicat pe Telegram atentatul în care a murit Daria Dughina

L. G. | 22.08.2022

Armata Națională Republicană din Rusia, despre a cărei existență nu se știa până acum, declară că luptă împotriva lui Putin, și a apropiaților acestuia, printre care se numără și Alexander Dughin.

Pe aceeași temă

„Noi, activiști, militari și politicieni ruși, acum partizani și luptători ai Armatei Naționale Republicane, scoatem în afara legii pe hoții și asupritorii popoarelor Rusiei!

Îl declarăm pe președintele Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens.

Sărăcie și sicrie pentru unii, palate pentru alții - aceasta este esența politicii sale.

Credem că oamenii lipsiți de drepturi au dreptul să se revolte împotriva tiranilor.

Putin va fi detronat și distrus de noi!

Scopul nostru este de a opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, de a opri activitățile unei mâini de oameni de afaceri de la Kremlin care au supt din bogăția poporului nostru și care comit astăzi crime în interiorul și în afara țării”, se arată în declarația Armatei Republicane.

Membrii Armatei Naționale Republicane ar fi fost responsabili de asasinatul rusoaicei. Mașina în care se afla aceasta a explodat, la periferia Moscovei și spun că vor lupta împotriva tuturor apropiaților lui Vladimir Putin.

„Îi declarăm pe oficialii guvernului Federației Ruse și ai administrațiilor regionale complici ai uzurpatorului (n.r. - Putin) - cei care nu demisionează din funcție vor fi distruși de noi.

Îi declarăm pe oamenii de afaceri care își câștigă banii din corupție și din legături cu funcționarii - trădători ai Patriei și complici ai uzurpatorului. Proprietățile celor care nu se pocăiesc și nu vorbesc public împotriva acestui guvern și a războiului său, și ei înșiși vor fi distruși de noi.

Îi declarăm pe angajații structurilor de putere drept complici ai uzurpatorului. Cei care nu depun armele vor fi distruși de noi.

Declarăm transporturile militare ale celor care câștigă bani în război și îl ajută financiar - ținte legale pe care le vom distruge.

Putin va fi detronat și distrus de către noi.

Ne amintim de bombardamentele asupra caselor din Rusia care l-au adus pe Putin la putere. Știm că regimul nu se va opri la niciuna dintre cele mai odioase crime. Și declarăm: desfășurăm acțiuni doar împotriva persoanelor acestei puteri. Nu vom ataca obiecte civile și civili, iar dacă forțele de securitate ale lui Putin vor face astfel de provocări și ne vor atribui victimele, nu-i credeți!”, se mai arată în declarația care poate fi lecturată integral pe Telegram.

Fostul deputat din Rusia, Ilia Ponomarev, care în prezent locuiește în Kiev și are cetățenie ucraineană, este de părere că partizanii ruși sunt responsabili pentru atentatul cu bombă asupra mașinii în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, Daria Dughina, care a murit pe loc, potrivit theguardian.com.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22