O mașină a intrat în mulțime, în centrul Berlinului: cel puțin 1 mort și mai mulți răniți

L. G. | 08.06.2022

Cel puțin o persoană și mai multe au fost rănite după ce un vehicul a intrat în mulțime, în centrul Berlinului, a anunțat poliția germană.

Pe aceeași temă

Un bărbat despre care se presupune că ar fi șoferul vehiculului a fost reținut, potrivit Sky News, care citează presa germană.

Nu este clar dacă incidentul este rezultatul unui accident de circulație sau dacă șoferul a intrat intenționat în mulțime, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Berlin, Martin Dams.

Bărbatul conducea o mașină Renault, de mici dimensiuni, spune ziarul german Bild, care mai precizează că în urma incidentului 8 persoane ar fi fost rănite.

Nu este clar dacă incidentul este rezultatul unui accident de circulație sau dacă șoferul a intrat intenționat în mulțime, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Berlin, Martin Dams.

Relatările de la fața locului spun că vehiculul, care era condus cu viteză mare, a virat de pe stradă și a urcat pe trotuar, după care a intrat în vitrina unui magazin. Fotografiile care circulă pe rețelele sociale arată un Renault Clio argintiu intrat dintr-un magazin de cosmetice.

Potrivit BBC, cel puțin 60 de angajați de la serviciile de urgență s-au deplasat la fața locului.

Actorul John Barrowman, care se afla în apropiere, a postat pe Twitter un mesaj legat de incident. „Prezența poliției este incredibilă... Sunt elicoptere care vin pentru a transporta victimele”.

Incidentul a avut loc în apropierea locului în carre a avut loc un atac soldat cu 11 morţi şi zeci de răniţi în 19 decembrie 2016. Atunci, un solicitant de azil din Tunisia, Anis Amri, respins de autorităţi, a furat o camionetă, l-a ucis pe şofer, apoi a intrat cu autovehiculul într-o piaţă aglomerată de Crăciun.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">At least one person is dead and dozens injured after a man drove a vehicle into a crowd in Berlin.<br><br>Police arrested the suspect.<br><br> <a href="https://t.co/yOmhxPnIZS">pic.twitter.com/yOmhxPnIZS</a></p>&mdash; Avi Yemini (@OzraeliAvi) <a href="https://twitter.com/OzraeliAvi/status/1534480536278036480?ref_src=twsrc%5Etfw">June 8, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22