O polițistă a fost înjunghiată în Franța de un recidivist radicalizat în timpul detenției

Laurentiu Gheorghe | 28.05.2021

O poliţistă municipală din Franţa a fost înjunghiată vineri în localitatea La Chapelle-sur-Erdre, în apropiere de Nantes, a anunţat jandarmeria franceză, relatează Reuters.

Pe aceeași temă

Conform unei surse, poliţista este grav rănită şi pronosticul ei vital este rezervat. Suspectul a fugit de la locul atacului, dar a fost prins ulterior într-o operaţiune la care au participat peste 200 de jandarmi şi poliţişti, elicoptere şi echipe cu câini de urmă.

Conform postului BFM TV, un schimb de focuri ar fi avut loc în momentul arestării şi există poliţişti uşor răniţi. Atacatorul care a înjunghiat-o grav pe polițistă în orașul La Chapelle-sur-Erdre din vestul Franței a fost raportat de personalul închisorii ca radicalizat în perioada detenției, a declarat o sursă apropiată anchetei. Acesta fusese eliberat în martie din închisoare unde a executat o pedeapsă pentru acte violente și prezintă și tulburări psihice, mai precizează sursa citată, conform Reuters.

O altă poliţistă a decedat luna trecută după ce a fost înjunghiată la intrarea într-o secţie de poliţie din Rambouillet, oraş francez situat la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Paris.

Atacatorul, un tunisian radicalizat, a fost arestat, dar a murit ulterior din cauza rănilor provocate de gloanţele trase de poliţişti.

La începutul acestei luni un alt poliţist francez a fost ucis în timpul unei operaţiuni antidrog.

Poliţişti francezi au participat pe 19 mai la Paris la un protest masiv, pentru a atrage atenţia asupra violenţei şi riscurilor tot mai mari la care sunt supuşi, precum şi asupra răspunsului inadecvat al justiţiei în faţa infracţionalităţii în creştere.

Cu un an înaintea alegerilor prezidenţiale, criminalitatea şi insecuritatea au ajuns să se numere printre principalele preocupări ale electoratului francez.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22