O rachetă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova

L. G. | 31.10.2022

O rachetă lansată de ruși și doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut luni în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina, fără a face victime.

Pe aceeași temă

Incidentul nu s-a soldat din fericire cu victime, conform primelor informații transmise de Ministerul de Interne de la Chișinău, scrie Unimedia.

"În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La acest moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului", a transmis Ministerul de Interne de la Chisinău.

De asemenea, Ministerul de Interne de la Chișinău spune că autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea.

Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații, precizează sursa citată.

Luni dimineață, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a anunțat sistarea activității a cinci puncte de trecere a frontierei, conform deschide.md. Este vorba de PTF Giurgiulești-Reni, care nu funcționează din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană. Totodată, PTF Otaci, PTF Larga, PTF Unguri, PTF Briceni și-au întrerupt programul de lucru din motive de securitate, după ce autoritățile din Ucraina au interzis trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei.

<iframe width="874" height="492" src="https://www.youtube.com/embed/0h4zTZLYNaQ" title="Explozie de rachetă lângă Naslavcea, R. MOLDOVA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

„Recomandăm călătorilor, din timp, să opteze pentru punctele de trecere din proximitate sau să amâne, în măsura posibilităților, deplasările în Ucraina”, susțin reprezentanții IGPF.

După ora 10, Poliția de Frontieră a anunțat că PTF Giurgiulești-Reni și-a reluat activitatea în regim normal, odată cu reconectarea energiei electrice pe partea ucraineană.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMinisterulAfacerilorInterneRM%2Fposts%2Fpfbid02VqA2YMdTbzDS7rtcDraPq31VXZ2WcyJb5KaTMH4NZQ2VKJcBc8PjRGVoagXieaL3l&show_text=true&width=500" width="500" height="773" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22