O unitate de elită a pușcașilor marini ruși își critică comandanții pentru pierderile masive

L. G. | 07.11.2022

O unitate de elită a infanteriei navale rusești a criticat ordinele primite după ce a suferit pierderi masive în timpul unui asalt „derutant” asupra unui sat din estul Ucrainei.

Pe aceeași temă

Forțele ruse au lansat o ofensivă asupra garnizoanei ucrainene din Pavlivka, la sud-vest de Donețk, pe 2 noiembrie, pentru a prelua controlul unei rute cheie de aprovizionare, au declarat armata ucraineană și oficiali pro-ruși.

 

Patru zile mai târziu, Brigada 155 de infanterie navală de gardă și-a acuzat liderii militari pentru pierderea a 300 de oameni într-o scrisoare adresată guvernatorului regiunii lor de origine din Orientul Îndepărtat, potrivit The Moscow Times

 

„Am fost aruncați într-o ofensivă derutantă”, se arată în scrisoare, citată de bloggerul pro-război Anastasia Kashevarova și de canalul Telegram Grey Zone.

 

Corespondentul de război al presei de stat, Alexander Sladkov, a dezvăluit existența scrisorii, fără a o cita direct.

 

Pușcașii marini din orașul Vladivostok, din regiunea Primorie, i-au acuzat pe comandantul lor imediat și pe șeful Districtului Militar de Est al Rusiei că au forțat înaintarea spre Pavlivka, în ciuda dezavantajului lor strategic, „de dragul rapoartelor și premiilor lor”.

 

„Am pierdut aproximativ 300 de oameni uciși, răniți și dispăruți în patru zile, ca urmare a unei ofensive planificate „cu grijă” de către „marii comandanți””, se arată în scrisoare.

 

Analistul militar Rob Lee, citându-l pe corespondentul de război rus Alexei Sukonkin, a declarat vineri că 63 de membri ai brigăzii au fost uciși în două zile – mai mulți infanteriști de marină ruși uciși decât în timpul întregului prim război cecen de la mijlocul anilor 1990.

 

„Comandamentul districtual împreună cu [comandantul brigăzii] ascund acest lucru… de teama de a nu fi trași la răspundere”, se arată în scrisoarea distribuită duminică. „Nu le pasă de nimic altceva decât de a se da mari. Ei numesc oamenii carne [carne de tun – n.r.]”.

 

Acuzându-i pe liderii lor că se bucură de protecție din partea șefului Statului Major General Valeri Gerasimov, autorii scrisorii au cerut guvernatorului regiunii Primorie, Oleg Kozhemyako, să trimită o comisie independentă pentru a inspecta fezabilitatea campaniei de la Pavlivka.

 

Kozhemyako a ordonat luni o investigație a plângerii pentru o posibilă „dezinformare” din partea serviciilor de informații ucrainene.

 

Ministerul rus al Apărării a emis un comunicat în cursul zilei de luni în care a negat afirmațiile brigăzii, susținând că pierderile sale nu au depășit 1% din cei uciși și 7% din cei răniți.

 

Moscova a mai afirmat că forțele ucrainene au suferit pierderi de șapte până la nouă ori mai mari decât cele ale brigăzii 115.

 

De asemenea, ministerul a susținut că unitatea de elită a fost „eficientă” în cucerirea a 5 kilometri de teren în 10 zile și va continua „până când sarcinile de luptă vor fi complet îndeplinite”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22