Obama: Atacurile de la Paris, un atac impotriva intregii umanitati si a valorilor noastre

Iulian Popescu | 13.11.2015

Atentatele care au lovit capitala Franței vineri seara nu sunt doar un atac împotriva Parisului, ci reprezintă "un atac împotriva întregii umanități și a valorilor noastre universale", a declarat președintele SUA, Barack Obama.

Pe aceeași temă

 

Președintele american a adăugat că Statele Unite vor ajuta Franța "să-i aducă pe teroriști în fața justiției", dar pe de altă parte a precizat că este încă devreme să se pronunțe cine a pus la cale aceste atacuri care au avut ca scop să terorizeze populația civilă și oamenii nevinovați.

 

"Se pare că există anumite activități periculoase în derulare în acest moment. Până nu vom avea confirmarea că autoritățile franceze au situația sub control și până când nu vom avea informații mai detaliate, nu doresc să fac speculații", a spus Obama.

 

Președintele Franței, Francois Hollande, a decretat sâmbătă stare de urgență pe întreg teritoriul Franței și închiderea frontierelor țării pe fondul "atentatelor teroriste fără precedent" din Paris, soldate cu zeci de morți, informează AFP și EFE.

 

Potrivit presei franceze, ultima dată când autoritățile au decretat stare de urgență a fost în urmă cu 10 ani, în timpul violențelor care au avut loc la periferia pariziană.

 

Într-o scurtă intervenție la televiziune, Hollande a declarat că "va fi decretată starea de urgență. A doua măsură va fi închiderea frontierelor naționale".

 

Președintele Hollande a vorbit de existența a "zeci de morți" în urma unor atacuri teroriste "în desfășurare", pentru a căror neutralizare a cerut întăriri militare.

 

"Atacuri teroriste de o amploare fără precedent sunt în curs în aglomerarea pariziană. Există câteva zeci de persoane ucise (...) este o grozăvie", a spus Hollande, vizibil marcat. Președintele francez a mai adăugat că "au fost mobilizate toate forțele posibile pentru a-i neutraliza pe teroriști și pentru a asigura (securitatea) tuturor cartierelor".

 

Peste 60 de persoane au murit și alte câteva sute au fost luate ostatici vineri seara, într-o serie de atacuri declanșate simultan la Paris.

 

CITIȚI ȘI: LIVE: Atacuri teroriste la Paris: Peste 60 de morti, sute de ostatici. Stare de urgenta

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22