Obama îl atacă dur pe Trump: Face abuz de putere și este o amenințare la adresa democrației

Laurentiu Gheorghe | 08.09.2018

Fostul președinte, Barack Obama, si-a făcut vineri reintrarea în arena politică, atacându-l dur pe Donald Trump într-un discurs prin care a dorit să-i mobilizeze pe democrați în vederea alegerilor intermediare pentru Congres din noiembrie.

Pe aceeași temă

 

 

 

În replică, Trump, aflat la un eveniment pentru strângere de fonduri, a spus că îi pare rău că n-a putut asculta până la sfârșit pentru că a aadormit: „Am descoperit că [Obama] este foarte bun – foarte bun ca somnifer”

 

"În două luni veţi avea ocazia de a restaura o urmă de raţiune politicii noastre. Există o singură verificare a abuzului de putere şi aceea eşti tu şi votul tău", a declarat Obama în cadrul unui discurs susţinut la Universitate din Illionois.

 

"La urma urmelor, ameninţarea la adresa democraţiei noastre nu este reprezentată doar de Donald Trump sau de actualii republicani. Cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei noastre este indiferenţa. Cea mai mare ameninţare este cinismul", a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

 

Vorbind în faţa studenţilor după ce a primit un premiu pentru etică în guvernare, Obama a prefigurat temele pe care urmează să le abordeze în campania pentru Partidul Democrate de dinaintea alegerilor de la jumătatea mandatului.

 

Obama a întrebat: „Ce s-a întâmplat cu Partidul Republican? Nu este conservator, cu siguranţă nu este normal – este radical. În ultimele decenii, o politică bazată pe ură, diviziune şi paranoia şi-a găsit casa, din păcate, în Partidul Republican”.

 

“Ar trebui să luăm atitudine în faţa discriminării şi cu siguranţă ar trebui să luăm atitudine în mod clar şi fără echivoc în faţa simpatizanţilor nazişti. Cât de greu poate să fie să spui că naziştii sunt răi?”, a adăugat Obama, făcând referire la faptul că Trump a declarat că “ambele tabere sunt de vină” atunci când au existat ciocniri între neo-nazişti şi contra-manifestanţi anul trecut în Charlottesville.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22