Obama, Merkel si Papa Francisc condamna atentatul de la Nisa: Suntem solidari cu Franta

Vlad Toma | 15.07.2016

Atentatul terorist care a avut loc aseara la Nisa a fost condamnat astazi de mai multi lideri occidentali. Barack Obama, presedintele american, Angela Merkel, cancelarul german si papa Francisc au transmis condoleante poporului francez si au criticat in termeni duri terorismul.

Pe aceeași temă

 

Presedintele american Barack Obama a condamnat "oribilul atac terorist" care a avut loc la Nisa si a anuntat ca "mai multi oficiali americani vor colabora cu autoritatile franceze pentru a investiga ceea ce s-a intamplat in acest caz si a-i da pe mana justitiei pe cei responsabili pentru cele intamplate.

 

Suntem in continuare solidari cu poporul francez, cel mai vechi aliat al nostru, in modul de a raspunde acestui atac si de a-si reveni in urma celor intamplate.

 

De Ziua Frantei, ne reamintim de extraordinara determinare si de valorile democratice care au facut Franta un model pentru intreaga lume si stim ca Republica Franceza va continua sa dainuie mult dupa aceste tragice evenimente", a transmis presedintele american.

 

Angela Merkel, cancelarul german, a transmis condoleante poporului francez, anuntand ca Germania va ramane alaturi de Franta in lupta contra terorismului si exprimandu-si increderea ca aceasta lupta va fi in cele din urma castigata.

 

Papa Francisc a transmis condoleante Frantei si a condamnat orice "atac impotriva pacii" si "orice manifestare de nebunie homicida, ura si terorism."

 

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a anuntat de asemenea ca UE ramane aproape de Franta in lupta contra urii si violentei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22