Oficial britanic: Vladimir Putin poate opri razboiul din Siria cu un singur telefon

Vlad Toma | 15.02.2016

Philip Hammond, secretarul de stat pentru afaceri externe al Marii Britanii, a declarat recent ca Vladimir Putin, presedintele Rusiei, ar putea pune capat razboiului civil din Siria cu un singur telefon si ca mentinerea la putere a lui Assad depinde de rusi.

Pe aceeași temă

 

"In cele din urma, daca Assad ramane sau pleaca va depinde de rusi, daca sunt pregatiti sa-si foloseasca influenta pentru a-l inlatura. Este un singur om pe aceasta planeta care poate pune capat razboiului civil cu un singur telefon, iar acela este domnul Putin", a spus Hammond, citat de The Independent, conform ziare.com

 

Hammond a mai aratat ca exista aproximativ 150.000 de combatanti ai opozitiei moderate in Siria, care sunt afectati in prezent de atacurile aeriene lansate de Rusia.
 

"Rusii au lansat atacuri aeriene feroce, crescand rapid intensitatea lor in ultimele saptamani si acest lucru a alungat fortele siriene de opozitie din unele dintre pozitiile pe care le controlau. Dar important este faptul ca regimul sirian nu are trupele, forta si organizarea necesare pentru a prelua controlul asupra acelor regiuni. Astfel, ne aflam oarecum intr-un impas", a mai spus ministrul britanic de Externe.
 

De asemenea, el i-a cerut Rusiei sa inceteze raidurile aeriene efectuate in Siria. "Cerem ca Rusia sa isi respecte obligatiile prevazute de dreptul international si obligatiile prevazute de rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU, pe care si le-a asumat", a afirmat Hammond.
 

Peste 250.000 de oameni au murit in razboiul civil din Siria, aflat la originea crizei refugiatilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22