Oficial rus: Crimeea este pentru totdeauna a Rusiei, o realitate de neclintit

L. G. | 21.11.2022

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei.

Pe aceeași temă

Ucraina nu are resurse pentru un atac asupra peninsulei Crimeea, iar Occidentul nu va ajuta Kievul „în această aventură”, consideră Viktor Bondarev, șeful Comisiei pentru apărare și securitate a Consiliului Federației. ​

„Ucraina nu are nici resursele, nici forța militară, nici sprijinul locuitorilor Crimeei pentru ofensiva promisă în peninsulă. Nici Occidentul nu va face vreun efort real pentru a ajuta Ucraina în această aventură. De aceea, autoritățile de la Kiev nu vor depăși nivelul unui anunț", a scris șeful Comisiei pentru apărare și securitate a Consiliului Federației, pe canalul său de Telegram, relatează agenția TASS

Bondarev susține că declarațiile Ucrainei privind intențiile sale de a recupera Crimeea sunt „nesăbuite și obraznice”.

„Rusia a preluat Crimeea în primăvara anului 2014, deoarece este teritoriul nostru strămoșesc, locuitorii săi au dorit ei înșiși să fie împreună cu țara noastră. Iar dorința exprimată de autoritățile de la Kiev de a reveni la status quo-ul teritorial din februarie 2014 nu este altceva decât un flirt cu propriii cetățeni și o încercare de a-i convinge de iminenta victorie, o încercare de a ridica moralul forțelor armate și de a arunca praf în ochii patronilor occidentali în speranța unui ajutor sporit din partea acestora", a declarat Bondarev.

Bondarev susține că peninsula Crimeea este pentru totdeauna a Rusiei, o retorică preluată de la președintele rus Vladimir Putin, care a afirmat și despre cele patru teritorii ucrainene parțial ocupate pe care le-a anexat - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie - că vor face mereu parte din Federația Rusă, cu toate că militarii ruși au fugit din unele zone.

„Crimeea este a noastră - acesta nu este doar un slogan și un hashtag, este o realitate imuabilă", a conchis deputatul.

​Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirma în luna august că războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi a întregii Europe libere a început cu Crimeea și trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei, argumentând că prezența ocupanților ruși în peninsulă este o amenințare pentru întreaga Europă şi pentru stabilitatea globală.

Liderul de la Kiev consideră că pacea reală, care va pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei, este posibilă numai după eliberarea Crimeei ocupate.

Mai multe atacuri au avut loc în Crimeea în ultimele luni, flota rusă de la Marea Neagră fiind principala țintă vizată.

Ucraina a recunoscut pentru prima oară că forțele sale au efectuat atacuri asupra flotei Mării Negre din Sevastopol în Crimeea la sfârșitul lunii octombrie, potrivit CNN.

Volodimir Zelenski a anunțat pe 5 noiembrie că va lansa o campanie de strângere de fonduri pentru o flotă de drone maritime, prin intermediul platformei online United24, vehicule folosite în atacurile din peninsula Crimeea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22