Oficiali ai SUA discuta la Ankara despre dovezile Turciei pentru extradarea lui Gulen

E.b. | 23.08.2016

O delegatie a Statelor Unite, din care fac parte inclusiv trei oficiali ai Ministerului Justitiei si unul din partea Ministerului de Externe, a sosit luni la Ankara pentru a discuta despre extradarea fostului imam Fethullah Gulen. Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe, a declarat ca oficialii turci vor prezenta informatii importante omologilor din SUA.

Pe aceeași temă

 

 

Totodată, vor fi analizate analiza dovezile pe care Turcia le are cand il acuza pe Gulen ca a planuit puciul esuat de la 15 iulie. Discutiile intre cele doua parti urmeaza sa aiba loc marti si miercuri la Ankara.

 

Oficialii turci urmeaza sa prezinte probe importante omologilor lor din SUA privind implicarea lui Gulen in incercarea esuata de lovitura de stat. Autoritatile turce au cerut SUA de mai multe ori inainte de lovitura de stat sa il extradeze pe Gulen, scrie dailysabah.com, conform HotNews.ro.


Intrebat despre vizita delegatiei americane la Ankara, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat luni ca oficialii turci vor prezenta informatii importante omologilor din SUA.


"Vizita vicepresedintelui Biden este esentiala in aceasta chestiune. Ministrul Justitiei Bekir Bozdag si cu mine planificam sa mergem la Washington pentru a discuta aceasta chestiune. Speranta noastra este ca SUA sa-l extradeze pe terorist in Turcia", a spus ministrul de Externe. In luna mai 2015, Turcia a declarat miscarea condusa de Gulen, FETO, o amenintare terorista, alaturi de alte grupari precum PKK si ISIS.


Fostul imam, in varsta de 75 de ani, care s-a autoexilat in Statele Unite, respinge ferm orice implicare in tentativa de lovitura de stat din Turcia. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22