ONU: SUA acuza Rusia de "barbarie" si "minciuna" in privinta razboiului din Siria

Vlad Toma | 26.09.2016

SUA a acuzat Rusia de barbarie, din cauza actiuniile sale in Siria, si de minciuna in privinta sustinerii regimului Assad, in timpul unei intalniri a Consiului de Securitate al ONU.

Pe aceeași temă

 

Rusia a fost acuzata ca ar fi comis mai multe crime de razboi, in special in privinta bombardarii unui convoi cu ajutoare, saptamana trecuta, in apropierea orasului Alep, anunta Euronews.

 

Ambasadorul rus a acuzat SUA ca nu reuseste sa tina sub control grupurile de rebeli sirieni si a precizat ca incheierea razboiului civil este aproape imposibila in conditiile actuale.

 

Intalnirea de la ONU pe tema Siriei a fost convocata de SUA, Marea Britanie si Franta, in urma esecului ultimelor discutii legate de incetarea focului. Intalnirea a fost extrem de tensionata, pe fondul acuzatiilor pe care tarile occidentale le-au adusa Rusiei, trecandu-se mult dincolo de posibilitatea ajungerii la o intelegere diplomatica.

 

Ambasadorul american a acuzat Rusia ca ar fi bombardat tinte civile si convoaie umanitare.

 

Samantha Power a afirmat ca Rusia si regimul Assad nu cauta pacea ci vor sa mentina in continuarea starea de razboi. Ea a adaugat ca Moscova abuzeaza de privilegiul sau istoric de a detine un loc permanent in Consiliul de Securitate al ONU.

 

"In privinta Siriei, stim ca Rusia a spus mereu un anumit lucru si a facut mereu altceva… Nu va fi pace in Siria atat timp cat Rusia este determinata sa duca mai departe acest razboi", a spus ea in timpul discutiilor.

 

"E timpul sa spunem cine a lansat loviturile aeriene care au ucis civili", a mai spus ea, "acuzand Rusia de minciuna: Cand Rusia utilizeaza tot felul de fictiuni trebuie sa atragem atentia asupra acestui lucru. Rusia sustine si finanteaza barbaria, nu contra-terorismul."

 

Rusia neaga ca ar fi atacat un convoi umanitar saptamana trecuta, dand vina pe rebeli sau pe o drona a SUA.

 

Ambasadorul Rusiei la ONU a spus ca grupurile rebele sunt responsabile pentru esecul acordului de incetare a focului si a subliniat faptul ca Rusia nu le va mai face concesii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22