Opozantul rus Aleksei Navalnîi s-a îmbolnăvit în închisoare şi a fost internat de urgenţă

E.b. | 26.06.2017

O ambulanță a fost chemată la închisoarea unde se află opozantul rus Aleksei Navalnî, arelatat agenția de presă TASS. "Știu că o ambulanță a fost chemată ieri pentru Aleksei, întrucât făcuse febră mare", a declarat duminică avocata sa Olga Mihailova.

Pe aceeași temă

 

 
 
Opozantul rus Aleksei Navalnîi s-a îmbolnăvit în închisoare, unde ispășește o condamnare de 25 de zile, după apelul lansat pentru organizarea unei manifestații la 12 iunie, la care mii de oameni în mai multe orașe, inclusiv Moscova și Sankt-Petersburg, au protestat împotriva președintelui Vladimir Putin, relatează portalul Rosbalt.

 

O ambulanță a fost chemată la închisoarea unde se află Navalnîi, a relatat agenția TASS, preluat Agerpres.

 

"Știu că o ambulanță a fost chemată ieri pentru Aleksei, întrucât făcuse febră mare", a declarat duminică avocata sa Olga Mihailova, conform Rosbalt.

 

Autoritățile ruse nu au făcut niciun fel de comentariu în legătură cu această informație, scriu mass-media moscovite.

 

Un alt opozant rus, Ilia Iașin, care stă în aceeași închisoare cu Navalnîi, a confirmat că acesta făcuse febră sâmbătă.

 

"Comunicăm prin grilaj timp de o jumătate de o oră pe zi. Discutăm noutăți, despre campania sa electorală... Vorbim despre cărți. Navalnîi mi-a transmis un nou volum din memoriile lui Korjakov (Aleksandr Korjakov, fosta gardă de corp a primului președinte rus Boris Elțin n.r.)  -interesant. Astăzi nu prea am vorbit. Navalnîi avea temperatura de 38,5. Se învelise cu păturile din celulă", a transmis Iașin apropiaților săi sâmbătă.

 

Navalnîi ar avea nevoie și de un consult oftalmologic, ochiul drept având încă sechele după o agresiune suferită la sfârșitul lunii aprilie.

 

El a fost reținut în fața casei sale în timp ce se îndrepta la o manifestație în centrul Moscovei în data de 12 iunie, de Ziua Rusiei. Peste 1.720 de protestatari au fost reținuți în acea zi de forțele de ordine, majoritatea la Sankt-Petersburg și la Moscova.

 

Autoritățile ruse încearcă să împiedice participarea sa la alegerile prezidențiale din 2018. Astfel, Comisia Electorală Centrală din Rusia a decis săptămâna trecută că Navalnîi nu poate candida la președinție din cauza unei condamnări penale. În februarie, opozantul rus a fost condamnat la o pedeapsă cu cinci ani de închisoare cu suspendare de către un tribunal din Kirov pentru o presupusă deturnare de fonduri, în cadrul unui proces denunțat de el ca fiind orchestrat de Kremlin pentru a-l împiedica să candideze la alegerile prezidențiale din 2018.

 

Cu toate acestea, Aleksei Navalnîi își continuă campania pentru alegerile de anul viitor, birouri ale campaniei sale fiind deschise în mai multe regiuni ale Federației Ruse.

 

În 2009, avocatul Serghei Magnitski a murit în timp ce se afla în arest preventiv, după ce fusese torturat și i se refuzase tratamentul medical

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22