Opozitia din Venezuela face apel la blocarea alegerilor pentru Adunarea Constituanta

E.b. | 30.07.2017

Opozitia venezueleana cere partizanilor sa blocheze strazile din Caracas intr-un ultim efort de a impiedica organizarea de alegeri pentru Adunarea Constituanta.

Pe aceeași temă

 

Manifestantii se tem ca organul legislativ ce va fi ales duminica ii va acorda presedintelui Nicolas Maduro puteri sporite, relateaza Reuters, preluata de News.ro.


Venezuela, afectata de o criza economica grava, se confrunta de patru luni cu o miscare ampla de contestare a puterii socialiste. Peste 110 oameni si-au pierdut viata.

 

Seful statului prezinta alegerea unei Adunari Constituante, care va avea dreptul sa dizolve toate celelalte institutii, inclusiv Parlamentul monocameral unde opozitia este majoritara, drept un mijloc de a pune capat "insurectiei armate".

 

Scrutinul alimenteaza temerile de noi violente, in timp ce liderii opozitiei isi indeamna sustinatorii sa sfideze interdictia de a manifesta impusa de utoritati de vineri pana marti.

 

Peste 230.000 de militari vor fi desfasurati pentru a apara sectiile de vot.

 

"Pastrati baricadele pana maine (duminica - n.r.) si toata lumea va cobori in strada pentru a cere transformarea Venezuelei", a spus deputatul de opozitie Freddy Guevara pe Twitter.

 

Niciunul dintre cei 6.120 candidati care se infrunta pentru cele 545 de mandate din Adunarea Constituanta nu face parte din opozitie, care boicoteaza scrutinul.

 

"Nu voi merge la vot maine (duminica - n.r.)", a explicat Margariat Lopez, asistenta medicala. "Voi ramane acasa, ma voi uita la seriale la televizor si, bineinteles, ma voi alatura manifestatiilor. Nu va servi la nimic, fara indoiala, dar vocile noastre trebuie auzite", a adaugat ea. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22