Organizația Națiunilor Unite va lansa grupul de lucru pentru crimele de război din Siria

Dora Vulcan | 01.05.2017

Un grup de lucru al ONU care va identifica persoanele vinovate de atrocități în Siria își va începe activitatea în scurt timp, a anunțat Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, ca prima etapă spre urmărirea în justiție a celor responsabili de crime de război, relatează AFP preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

Un judecător sau un jurist internațional de prim-plan va fi numit 'în curând' la conducerea acestui grup, după ce va fi asigurată finanțarea sa, a declarat Zeid Ra'ad Al Hussein într-o conferință de presă la Geneva.

 

Un buget inițial de 13 milioane de dolari este în prezent acoperit aproape la jumătate, însă există mari speranțe că se va strânge suma totală, deoarece 'multe țări' au început să contribuie, a precizat el.

 

Crearea acestui grup de lucru, adoptată la 22 decembrie de Adunarea Generală a ONU, a fost denunțată de regimul președintelui sirian Bashar al-Assad ca fiind o 'ingerință inacceptabilă' în afacerile interne ale Siriei.

 

Cu sediul la Geneva, grupul va lucra în strânsă colaborare cu o comisie de anchetă a Națiunilor Unite privind Siria creată din 2011 și care a redactat deja mai multe rapoarte care au detaliat atrocitățile comise de la începutul conflictului ce a făcut deja peste 320.000 de morți.

 

Membrii săi vor fi însărcinați cu a aduna probe și a se asigura că dosarele vor fi gata pentru a putea fi folosite de către tribunalele care au sub jurisdicție astfel de crime.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22