Pakistan: Cel putin 148 de morti, inclusiv zeci de copii, dupa explozia unei cisterne VIDEO

E.b. | 25.06.2017

O cisterna care transporta produse petroliere a explodat duminica in Pakistan, ucigand cel putin 148 de persoane, insa este de astepat ca numarul mortilor sa creasca.

Pe aceeași temă

 
 
Explozia a ucis cel putin 148 de persoane, au declarat oficiali guvernamentali, citati de Reuters

 

Numarul mortilor este asteptat sa creasca, in conditiile in care circa 50 de oameni au suferit rani grave Potrivit primelor informatii, localnicii se repezisera sa adune combustibil cand unul dintre ei si-a aprins o tigara, declansand un incendiu si apoi explozia ce a distrus zeci de mopede si autovehicule.

 

Numarul celor ucisi a urcat la 148, a declarat, conform Associated Press, Mohammad Baqar, inalt oficial al serviciilor de salvare din zona. Bilantul mortilor ar putea urca si mai mult, in conditiile in care alte 50 de persoane sunt in stare critica. Zeci de alti oameni au rani de diferite grade, a adaugat acesta.
 

Cisterna s-a rasturnat in cand a incercat sa ia o curba stransa in orasul Bahawalpur.  

 

O multime de oameni se adunase la fata locului cand cisterna a luat foc si a explodat, au spus fortele de interventie. Acestea au precizat ca circa 80 de oameni au fost raniti

 

 

Potrivit The Guardian, oamenii venisera la locul accidentului pentru a lua combustibil. Politistii au inconjurat zona, dar au fost coplesiti de numarul celor care voiau sa isi umple canistrele.

 

Martorii spun ca circa 30 de motociclete si scutere cu care venisera localnicii la fata locului sunt acum carbonizate. Ate opt vehicule au fost distruse. 

 

 

Multe dintre cadavre sunt prea arse pentru a se sti cine au fost, a precizat un reprezentant al serviciilor de urgenta. 

 

Victime cu arsuri, mai multe in conditie critica, au fost duse cu elicoperele la spitalele din zona, precizeaza Reuters.

 

"Potrivit primelor informatii, cineva a incercat sa aprinda o tigara, apoi combustibilul de pe jos a luat foc, ducand la explozia cisternei”, a declarat Jam Sajjad Hussain, purtator de cuvant al serviciitor de salvare. 

 

Pompierii s-au luptat doua ore cu flacarile pana sa reuseasca sa stinga incendiul.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22