Panama Papers: Cameron admite ca a avut actiuni la fondul de investitii al tatalui sau

Vlad Toma | 08.04.2016

David Cameron, premierul Marii Britanii, a recunoscut recent ca a avut actiuni in fondul de investitii offshore al tatalui sau.

Pe aceeași temă

 

Intr-un interviu acordat postului ITV News si citat de Agerpres, Cameron a spus ca familia sa a detinut 5.000 de actiuni la fondul de investitii Blairmore Holding, inregistrat in Bahamas.


El a precizat mai departe ca a primit 300.000 de lire sterline mostenire de la tatal sau. "Nu pot explica sursa fiecarui cent, iar tatal meu nu mai este langa mine ca sa-l pot intreba", a mai spus Cameron. 

 

***

 

Un purtator de cuvant al guvernului britanic a anuntat miercuri ca nici premierul David Cameron, nici familia sa, nu obţin beneficii de pe urma unor societati off-shore.

 

Anuntul vine în contexul scandalului Panama Papers, numele lui Ian Cameron, tatal premierului si mai multi membri ai Partidului Conservator apareau ca fosti clienti ai cabinetului panamez de avocatura Mossack Fonseca, specializat in consultanta pentru crearea companiilor off-shore, anunta Reuters.Cu ajutorul firmei Mossack Fonseca, Ian Cameron ar fi evitat plata impozitelor in Marea Britanie pe o perioada de 30 de ani.

 

Liderul opozitiei britanice a cerut efectuarea unei anchete independente in acest caz si l-a acuzat pe Cameron ca ar fi permis elitei financiare britanice sa-si ascunda banii in strainatate pentru a nu plati taxe.

 

Conform unei investigatii realizate de 107 institutii media, mai multi sefi de stat isi ascund averile in paradisuri fiscale, alaturi de celebritati, miliardari si sportivi. Investigatia are la baza asa-numitele "Panama Papers", o mare scurgere de informatii despre afacerile off-shore.

 
 

Autoritățile din Franța, Australia, Noua Zeelandă, Austria, Olanda și Suedia au anunțat că au demarat anchete. Alte state, printre care Statele Unite ale Americii, au spus că analizează situația. La București, premierul Dacian Cioloș a transmit că Fiscul nu are nevoie de îndrumarea Guvernului pentru a acționa atunci când legea e încălcată. Procurorul șef al parchetului anti-mafia (DIICOT), Daniel Horodniceanu, a precizat că instituția pe care o conduce analizează documentele pentru a determina dacă pot fi utile anchetelor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22