Pandemia de coronavirus în lume. Bulgaria a decretat stare de urgență

Redactia | 13.03.2020

Guvernele din toată lumea au luat măsuri restrictive în urma răspândirii infecției cu coronavirus.

Pe aceeași temă

Bulgaria a declarat stare de urgență pentru a opri răspândirea coronavirusului, premierul Boiko Borisov anunţând că numărul cazurilor de infectare a ajuns joi la 23, de la 7 în urmă cu o zi. Bulgaria a consemnat miercuri şi primul deces.

„Guvernul va cere parlamentului să declare starea de urgenţă, care va permite închiderea şcolilor, grădiniţelor şi universităţilor”, a spus premierul Borisov joi după o şedinţă de guvern extraordinară. Detalii aici

Nepalul a închis toate căile de acces spre muntele Everest, transmite Reuters

Vaticanul a închis toate bisericile catolice din Roma pentru a preveni răspândirea virusului, transmite The Guardian

Australia - Premierul Australiei, Scott Morrison, a recomand vineri, într-o conferinţă de presă, să fie anulate adunările în masă care nu sunt esenţiale, în încercarea de a combate răspândirea coronavirusului, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Guvernul recomandă anularea, începând de luni, a tuturor „adunărilor organizate neesenţiale de peste 500 de persoane sau mai mult”.

Morrison a precizat că decizia se bazează pe o recomandare medicală în legătură cu dovezile tot mai multe privind „înmulţirea numărului de cazuri prin transmitere în comunitate a coronavirusului în Australia”.

Restricţiile nu includ şcolile şi universităţile şi nici transportul public sau aeroporturile, a spus Morrison.

În Australia au fost înregistrate 160 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus şi trei decese.

Bursa din Sydney a închis cu o creștere de 4,4% după ce banca centrală australiană a anunțat o injecție masivă de lichidități în piață. În timpul ședinței, principalul index căzuse și cu 7 puncte procentuale

China a raportat vineri numai opt noi cazuri de contaminare cu coronavirus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici asupra epidemiei la mijlocul lunii ianuarie, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Dintre aceste cazuri suplimentare, cinci au fost înregistrate în oraşul Wuhan, epicentrul bolii COVID-19, unde virusul a apărut la sfârşitul lui 2019.

Celelalte trei contaminări înregistrate (două la Shanghai şi una la Beijing) au fost raportate la persoane provenite din străinătate. Nu a fost precizată naţionalitatea lor.

Catalonia - Patru localități din Catalonia au fost plasate în carantină, o premieră în Spania, țară în care, rând pe rând, mai multe regiuni au decis închiderea școlilor, în încercarea de a opri răpândirea coronavirusului.

De la începutul săptămânii, cazurile de infectare s-au înmulțit exponențial în Spania, determinând guvernul să ia măsuri din ce în ce mai draconice pentru a evita un scenariu similar cu ceea ce s-a întâmplat în Italia, țara cea mai afectată după China, scrie Le Figaro.

Începând de joi seara, cei 66.000 de locuitori din patru localități din Catalonia nu pot să părăsească localitățile lor, încă nu sunt izolați la domiciliu, a anunțat protecția civilă a acestei regiuni din nordul Spaniei.

Potrivit ultimului bilanț, publicat joi seara, în Spania sunt confirmate 3.052 de cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la 84, aproape dublu față de ziua precedentă.

Marea Britanie - Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a avertizat că e posibil ca circa 10.000 de britanici să fie deja infectați, potrivit The Guardian. Marea Britanie s-a remarcat prin faptul că a luat extrem de puține măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Meciurile de fotbal din Premier League continuă și acum

Canada - Sophie Trudeau (44 de ani), soția premierului Canadei, a fost testată pozitiv pentru infecția cu coronavirus, anunță presa canadiană. Ea era deja în auto-izolare după o vizită în Marea Britanie, la finalul căreia a prezentat simptome de gripă.

Companiile aeriene au cerut sprijin financiar de urgenţă din partea guvernelor, din cauza noilor restricţii de călătorie impuse de Statele Unite pe rutele cu Europa care au rolul să combată epidemia de coronavirus, transmite Reuters.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22