Papa Francisc crede că jurnalismul bazat pe bârfă şi zvonuri este o formă de terorism

E.b. | 23.09.2016

Jurnalismul bazat pe bârfă şi zvonuri este o formă de "terorism”, iar presa care încadrează popoare întregi în stereotipuri sau alimentează teama de migranţi acţionează distructiv, crede Papa Francisc.

Pe aceeași temă

 
 

 
Declaraţia a fost făcută în cursul unei întâlniri cu reprezentanţi ai jurnaliştilor italieni,  conform The Guardian, preluat de News.ro.
 

Suveranul Pontif a îndemnat reporterii să depună eforturi suplimentare pentru a căuta adevărul, în special în epoca ştirilor non-stop.


Răspândirea zvonurilor este un exemplu de “terorism, al modului în care poţi ucide o persoană cu gura”, susţine Papa Francisc. “Acest lucru este cu atât mai adevărat pentru jurnalişti, pentru că vocea lor poate ajunge la toţi şi este o armă foarte puternică”, a adăugat Suveranul Pontif.


Papa, care a apărat în repetate rânduri, cu multă vehemeţă, refugiaţi şi migranţii, a declarat că jurnalismul nu ar trebui să fie folosit ca “armă de distrugere împotriva persoanelor şi chiar a popoarelor”.


“Nici nu ar trebui să alimenteze teama înainte de evenimente precum migraţia forţată din cauza războiului sau a foametei”, a subliniat el.


În Italia, mai multe ziare sunt afiliate politic şi sunt folosite în mod regulat să îi discrediteze pe cei care au opinii politice diferite. De multe ori, publicaţiile răspândesc zvonurile false despre vieţile private ale rivalilor.


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22