Papa Francisc denunță vehement «nebunia criminală» a terorismului jihadist

E.b. | 09.01.2017

Papa Francisc a denunțat luni, în fața reprezentanților corpului diplomatic, nebunia criminală a terorismului jihadist care abuzează de numele lui Dumnezeu pentru a răspândi moarte. În opinia Papei Francisc, "terorismul fundamentalist este un fruct de o gravă sărăcie spirituală".

Pe aceeași temă

 

 

El a cerut încă o dată tuturor responsabililor religioși "să reamintească ferm că nu se poate omorî în numele lui Dumnezeu", relatează France Presse, preluatp de Agerpres.


Vorbind în fața ambasadorilor străini de la Sfântul Scaun despre numeroasele țări lovite în 2016 de "terorismul de matrice fundamentalistă", Suveranul Pontif a denunțat această "nebunie criminală care abuzează de numele lui Dumnezeu pentru a răspândi moarte".


"Sunt gesturi josnice, în care sunt folosiți copii pentru a ucide, ca în Nigeria. Ei îl vizează pe cel care se roagă, ca în catedrala coptă din Cairo, sau pur și simplu pe cel care se plimbă pe străzile orașului, ca la Nisa sau Berlin, sau pe cel care sărbătorește venirea noului an, ca la Istanbul", a reamintit el.


"Prin urmare, fac apel la toate autoritățile religioase să reamintească la unison și cu fermitate că nu se poate omorî în numele lui Dumnezeu", a insistat Suveranul Pontif.


În opinia Papei Francisc, "terorismul fundamentalist este un fruct de o gravă sărăcie spirituală, de care este deseori legată de asemenea o mare sărăcie socială", și "nu poate fi pe deplin învins decât prin contribuția comună a liderilor religioși și politici".


El a făcut de asemenea apel la oamenii politici "să garanteze în spațiul public dreptul la libertate religioasă, recunoscând în același timp contribuția pozitivă pe care aceasta o exercită", luptând totodată "prin politici sociale adaptate" pentru "a se evita formarea acestor condiții care devin un teren fertil pentru apariția fundamentaliștilor". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22