Papa Francisc s-a rugat pentru refugiați și i-a comparat pe migranți cu Iosif și Maria

Dora Vulcan | 25.12.2017

Papa Francisc i-a indemnat pe romano-catolici, in timpul slujbei din Ajunul Craciunului, sa nu ignore greutatile prin care trec milioane de migranti "alungati de pe pamantul lor".

Pe aceeași temă

 

 

 Papa Francisc a făcut un apel la pace “pentru Ierusalim şi pentru Ţara Sfântă”, luni, în tradiţionalul său mesaj de Crăciun, precizând că speră că prin discuţii se va ajunge la o soluţie.

 

“Să ne rugăm pentru ca dorinţa de dialog să prevaleze şi să se ajungă, prin negociere, la o soluţie care să permită coexistenţa paşnică a celor două state. Fie ca Domnul să susţină eforturile tuturor celor din comunitatea internaţională, inspiraţi de dorinţa de a ajuta acele pământuri să găsească, în ciuda obstacolelor importante, armonie, dreptate şi siguranţa pe care le aşteaptă de mult timp”, a spus Papa Francisc de la balconul Basilicii Sfântul Petru.

 

Suveranul Pontif a vorbit despre ţările afectate de conflicte, menţionând copiii care au de suferit din cauza războaielor. “Îl vedem pe Iisus în chipurile copiilor sirieni încă marcaţi de războiul care, în ultimii ani, a cauzat atâta vărsare de sânge în acea ţară”.

 

Papa Francisc a făcut referire şi la situaţia din Peninsula Coreeană: “Să ne rugăm penru ca în Peninsula Coreeană să se treacă peste conflicte şi încrederea reciprocă să se dezvolte în interesul întregii lumi”.

 

Mesajele Papei Francisc vin în contextul violenţelor de după recunoaşterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi al tensiunilor legate de Coreea de Nord.

 

În slujba de Crăciun, suveranul Pontif i-a comparat pe migranti cu Maria si Iosif, reamintind de povestea biblica - calatoria celor doi din Nazaret in Betleem fara a gasi un loc in care sa se stabileasca, noteaza news.ro.

 

Multi migranti, a spus el, au fost fortati sa fuga de lideri care "nu au nicio problema in a varsa sange nevinovat".

 

Numarul refugiatilor din intreaga lume depaseste 22 de milioane, cel mai recent influx fiind cel al numerosi membri ai grupului etnic Rohingya in Myanmar.

 

"Atat de multe urme de pasi sunt ascunse de urmele pasilor lui Iosif si Maria", a spus Suveranul Pontif argentinian in varsta de 81 de ani, el insusi nepotul unor migranti italieni.

 

La slujba de duminica seara el a adaugat: "Vedem urmele a milioane de persoane care nu aleg sa plece, dar, alungati de pe pamantul lor, ii lasa in urma pe cei dragi".

 

Liderul celor peste 1,2 miliarde de romano-catolici din intreaga lume a accentuat ca potrivit credintei strainii ar trebui sa fie bineveniti oriunde, scrie BBC.

 

Papa Francisc va tine traditionala binecuvantare "Urbi et Orbi" de Craciun, in cursul zilei de luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22