Paradă de 1 mai, deturnată la Paris de anarhiști nemulțumiți de finaliștii prezidențialelor

Dora Vulcan | 01.05.2017

Trei politisti au fost raniti luni dupa-amiaza, dintre care unul grav, in urma violentelor de la un miting deturnat de 1 Mai de la Paris.

Pe aceeași temă

 

 

 

Protestatarii îi contesta pe ambii candidati ajunsi in turul al doilea al alegerilor prezidentiale - Emmanuel Macron si Marine Le Pen - scrie Reuters, preluată de Hotnews.ro. Aceștia sunt cei care s-au ciocnit și cu forțele de ordine.

 

 

 

Imaginile prezentate de AFP arata cum fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene dupa ce cativa protestatari au aruncat cu materiale incendiare catre politisti.

 

 

 

Manifestantii violenti s-au infiltrat printre oameni pasnici care participau, in zona centrala a Parisului, la o paradă consacrată zile de 1 Mai.

 

 

 

 

 

 

 În această după-amiază erau programate mai multe mitinguri ale sindicatelor, la Paris şi în alte oraşe, cu ocazia zilei de 1 Mai. Numai că în capitala Franţei, pe lângă protestele paşnice ale sindicaliştilor, au apărut şi grupări de tineri mascaţi şi înarmaţi cu pietre, bâte şi coctailuri Molotov. La Paris, autorităţile franceze erau oricum în alertă din cauza stării de urgenţă instaurate după atacurile teroriste din ultimii doi ani, transmite Digi 24.

 

 

 

Potrivit primelor informaţii, protestatarii au aruncat cu grenade fumigene spre poliţiştii, care au încercat să împingă mulţimea de pe o arteră din zona centrală a Parisului.

 

 

 

Apoi, autorităţile s-au văzut nevoite să lanseze gaze lacrimogene pentru a ţine mulţimea la distanţă.

 

 

 

Protestatarii au aprins mai multe focuri la marginea străzii, iar un poliţist a fost rănit în urma violenţelor din Paris.

 

 

 

 

Luni, parizienii s-au adunat pentru un miting paşnic de Ziua Muncii, în vreme ce unioniştii au ocupat străzile în semn de protest faţă de rezultatele primului tur al cursei pentru palatul Elysee.

 

 

 

De asemenea, tinerii activişti îi resping pe ambii candidaţi şi au participat şi la alte proteste violente după promovarea îl al doilea tur a lui Emmanuel Macron şi a lui Marine Le Pen.

 

 

 

Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, in care urmeaza sa se infrunte Emmanuel Macron (centru) si Marine Le Pen (extrema dreapta) va avea loc duminica viitoare, pe 7 mai. Emmanuel Macron este cotat ca favorit in sondaje.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22