Parlamentarii îi cer lui Putin să-i sprijine militar pe rușii din republicile Lugansk și Donețk

L. G. | 26.01.2022

Liderul grupului parlamentar al partidului de guvernământ „Rusia Unită”, Vladimir Vasiliev, a cerut în Duma de Stat, ca armata rusă să-i protejeze pe rușii din Donbas care doresc separarea de Ucraina.

Pe aceeași temă

Partidul „Rusia Unită” i-a cerut lui Vladimir Putin să  acorde ajutor republicilor autoproclamate Lugansk și Donețk prin livrarea de tehnică militară necesară pentru contracararea agresiunii armate (din partea Kievului – n.r.) și apărarea civililor care locuiesc în aceste republici.

 

Anunțul a fost făcut de la tribuna Dumei de Stat de către Vladimir Vasiliev. „Ne adresăm către conducerea țării cu rugămintea de a ajuta republicile Donețk și Lugansk sub forma livrărilor de ajutor necesar pentru contracararea agresiunii militare și să luăm toate măsurile necesare pentru a garanta siguranța cetățenilor celor două republici”, a declarat Vasiliev. „Pe noi ne îngrijorează întrebarea legată de protejarea vieții cetățenilor ruși și a conaționalilor acestora, care trăiesc pe teritoriul celor două republici. În Consiliul Dumei, în grup și în partid noi ne-am consultat în legătură cu această problemă și am ajuns la concluzia că noi nu putem abandona oamenii la cheremul regimului de la Kiev”, a adăugat Vasiliev, citat de agenția TASS

 

Cele două republici secesioniste au declanșat o revoltă anti-Kiev în 2014, în încercarea de a opri parcursul proeuropean al autorităților guvernamentale. În urma conflictului în care peste 14.000 de oameni și-au pierdut viața, cele două regiuni și-au proclamat independența. După anexarea peninsulei Crimeea, Kremlinul a facilitat acordarea cetățeniilor ruse către toți locuitorii. Conform jurnaliștilor de la The Moscow Time, nu mai puțin de 200.000 de ucraineni au devenit cetățeni ai Federației Ruse.

 

Conform analiștilor militari europeni, Rusia ar putea folosi drept pretext pentru invazie apărarea cetățenilor săi din cele două republici autoproclamate. Acest scenariu a mai fost folosit de către Moscova în cazul invaziei din Georgia, din august 2008.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22