Parlamentul bulgar interzice purtarea vălului integral in spatiul public

Vlad Toma | 30.09.2016

Parlamentul bulgar a votat astazi interzicerea purtarii in public a vălurilor care acoperă intreaga fata. Sustinatorii acestei legi considera ca ea va duce la o sporire a securitatii cetatenilor bulgari, nevoie aparuta in urma atacurilor militantilor islamisti.

Pe aceeași temă

 

Legea a fost sustinuta de o coalitie a partidelor nationaliste, reflectand astfel masurile similare votate in Franta, Olanda si Belgia, tari care au interzis purtarea in spatiul public a valurilor islamice, anunta Reuters.

 

Cei care incalca noua lege vor fi pedepsiti cu o amenda de aproximativ 860 de dolari si risca de asemenea suspendarea beneficiilor lor sociale.

 

Miscarea etnicilor turci pentru Drepturi si Libertati a refuzat sa ia parte la votarea acestei legi, considerand ca aceasta va intensifica intoleranta etnica si religioasa.

 

Votul Parlamentului de la Sofia vine dupa ce mai multe orase din Bulgaria au decis sa interzica purtarea valului integral in spatiul public.

 

Partidul de centru-dreapta aflat la guvernare a transmis ca interzicea valului care acopera in intregime fata nu are nimic de-a face cu chestiunile religioase, fiind o incercare de a intari securitatea nationale si sa permita o mai buna supraveghere video.

 

Legea prevede ca valul care acopera fata nu poate fi purtat in spatiile care tin de aparatul administrativ al statului, in scoli, institutii culturale, locuri publice destinate recreerii, exceptiile fiind permise doar daca au la baza cauze legate de sanatate sau ratiuni profesionale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22