Parlamentul de la Chișinău se reunește și duminică. Partidul lui Plahotniuc pregătește proteste

Dora Vulcan | 09.06.2019

Și duminică se anunță o zi tensionată la Chișinău. Parlamentul se va reun din nou, iar în fața principalelor instituții ale statului au fost instalate corturi cu protestatari.

Pe aceeași temă

UPDATE - Deputatii au inceput sa vina la ședința parlamentului.

Andrei Năstase: „Regimul consideră că poate să dea foc la țară, numai să scape Plahotniuc. El recurge la acăiuni paramilitare, întrucât poliția nu mai vrea să se implice în așa ceva” (ProTV Chișinău)

Protestatarii au instalat corturi în fața unor ministere, a procuraturii, a Curții Constituționale și a Guvernului, spunând că vor să apere instituțiile de ”trădătorii” din Partidul Socialist și din Blocul politic ACUM.

De asemenea, tot peste noapte, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a apărut o scenă mare cu însemnele Partidului Democrat.

Sâmbătă, socialiștii președintelui Dodon și pro-europenii ACUM au semnat un acord de ”dezoligarhizare” a țării, au ales un președinte al Parlamentului și au numit un nou guvern, condus de Maia Sandu.

Curtea Constituțională, controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a dat mai multe decizii prin care a spus că Parlamentul trebuia dizolvat și că alegerea că Zinaidei Greceanîi la conducerea parlamentului și numirea noului guvern sunt neconstituționale.

Tot sâmbătă, Parlamentul de la Chișinău a adoptat o declarație prin care declară Republica Moldova ”Stat capturat” și a votat pentru demiterea liderului parchetului anticorupție și a șefului serviciului secret.

Partidul Democrat a răspuns acuzând o ”lovitură de stat” și a cerut alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22