Parlamentul European vrea să amâne cu o lună preluarea funcțiilor de către noua Comisie Europeană

Laurentiu Gheorghe | 16.10.2019

Parlamentul European vrea să-i permită președintelui desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să își completeze cabinetul, România, Franța și Ungaria urmând să nominalizeze noi comisari.

Pe aceeași temă

Intrarea în atribuții ale noii Comisii Europene va fi amânată cu o lună, până pe 1 decembrie, cu o lună mai târziu decât era programat, în timp ce trei țări România, Ungaria și Franța sunt așteptate încă să propună noi candidați de comisari, potrivit purtătorului de cuvânt.

„Parlamentul este pregătit să voteze la timp permiterea noii Comisii să înceapă la 1 decembrie, cere numirea rapidă a celor trei noi candidați desemnați”, a scris pe Twitter Jaume Duc, purtătorul de cuvânt al Parlamentului.

De altfel, preşedintele Parlamentului European (PE), italianul David Sassoli, a apreciat sâmbătă că va fi probabil imposibil ca viitoarea Comisie Europeană să îşi preia atribuţiile la 1 noiembrie şi că totul va fi amânat pentru 1 decembrie.

„Parlamentul UE este angajat intr-un mecanism transparent, dar acum sigur ca vor fi propusi alti trei comisari de catre Romania, Ungaria si Franta. Vom initia in Parlament examinarea candidaturilor. Cred ca poate ca nu va mai fi posibil sa respectam data de 1 noiembrie, am merge spre 1 decembrie”, scrisese sâmbătă David Sassoli.

„Acum, daca se ajunge la desemnarea altor trei comisari si la un mecanism de evaluare a intereselor financiare, iar apoi la audieri in Parlament, nu se intampla nimic daca se amana procedura cateva saptamani", preciza Sassoli.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22