Patriarhul Kiril al Moscovei și întregii Rusii: Cei care mor în Ucraina „își spală toate păcatele”

L. G. | 26.09.2022

Patriarhul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, Kirill, a declarat că ruşii care îşi sacrifică vieţile pe câmpul de luptă în Ucraina „îşi spală toate păcatele'', pentru că este „un sacrificiu pentru ceilalți”.

Pe aceeași temă

„Ştim că astăzi mulţi mor pe câmpurile de luptă internă. Biserica se roagă pentru ca această bătălie să se încheie cât mai repede cu putinţă, pentru ca un număr cât mai mic de fraţi să se ucidă între ei în acest război fraticid”, a afirmat patriarhul Kirill în slujba de duminică, citată de agenţia RIA Novosti.

Kirill a adăugat că Biserica Ortodoxă Rusă „îşi dă seama dacă cineva, îmboldit de simţul datoriei, nevoia de a-şi respecta legământul, rămâne fidel vocaţiei sale şi va face ceea ce îi cere datoria să facă, şi dacă, în îndeplinirea datoriei sale o persoană moare, atunci fără nicio îndoială comite un act care echivalează cu un sacrificiu pentru ceilalţi. Şi din acest motiv credem că acest sacrificiu spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut”, a susţinut patriarhul rus, care s-a rugat totodată pentru un sfârşit rapid al „'luptei interne” din Ucraina şi pentru „victoria” Rusiei.

„Biserica, ce îşi exercită misiunea pastorală asupra popoarelor din Rusia, Ucraina, Belarus şi asupra multor alte popoare în imensitatea Rusiei istorice, suferă astăzi nespus şi se roagă în mod special pentru încetarea rapidă a luptelor interne”, a afirmat Kirill, care a spus că se roagă totodată pentru „triumful dreptăţii, pentru că fără dreptate nu poate exista o pace durabilă, restaurând comuniunea fraternală şi depăşind tot ceea ce s-a acumulat de-a lungul anilor şi care a dus în cele din urmă la acest conflict sângeros''.

Patriarhul rus a descris agresiunea rusă drept un război contra „forţelor răului” care „luptă împotriva unităţii” dintre Ucraina şi Rusia şi a elogiat valorile tradiţionale ruse ce rezistă în faţa unui Occident „decadent”, menţionând în special paradele gay, a căror organizare Kirill a descris-o drept un fel de „test de loialitate” pe care statele occidentale îl impun celor care vor să facă parte din clubul lor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22