Patru oameni atacați cu maceta, din care doi în stare gravă, lângă fostul sediu al lui Charlie Hebdo

Laurentiu Gheorghe | 25.09.2020

Unul sau doi teroristi, posibil islamisti, au atacat cu maceta patru persoane lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo, la cinci ani după ce islamistii au omorât 12 oameni în numele lui Mahomed.

Pe aceeași temă

UPDATE 17:15 Principalul faptas este un tanar pakistanez de 18 ani. Potrivit informatiilor Le Figaro, el nu a fost pana acum cunoscut serviciilor specializate pentru radicalizare. Acesta va fi cercetat pentru „tentativa de asasinat in legatura cu o intreprindere terorista” si „asociere criminala terorista”. Al doilea suspect, arestat pentru ca a aparut pe un videoclip RATP langa atacator, nu pare sa aiba nicio legatura cu cazul.

UDATE 15:35 Autorităţile franceze au reţinut doi suspecţi în urma atacului comis vineri în centrul oraşului Paris, iar investigaţia este coordonată de Parchetul naţional antiterorist, informează cotidianul Le Figaro.

Primul suspect a fost reţinut la câteva minute după atac, iar al doilea după aproximativ o oră.

Stirea inițială:

Atacul a avut loc vineri la prânz, iar din informațiile disponibile la această oră se știe că doi dintre răniți sunt în stare gravă, rănile punându-le viața în pericol.

Presa pariziană scrie că ar putea fi vorba despre doi atacatori, care ar fi folosit macete, și că un bărbat cu sânge pe haine a fost prins în apropiere, însă nu se știe cu exactitate dacă el este atacatorul.

Din informațiile de la această oră, unul dintre atacatori ar fi intrat la metrou după atac. Una dintre macetele utilizate în atac a fost recuperată din zona respectivă.

Între timp, mai multe școli din zonă au fost închise, ca măsură de precauție, iar premierul Jean Castex a anunțat formarea unei celule de criză.

Un martor a povestit: „Fiul meu făcea sport în apropiere, în momentul incidentului. A auzit oameni țipând și a văzut un bărbat fugind cu un cuțit mare. A văzut o femeie și un bărbat răniți”. Bărbatul, care locuiește în zonă, a spus că trăiește „amintiri traumatice”.

Atacul are loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed, dar și în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, continuă procesul în cazul atentatelor din 2015.

La 7 ianuarie 2015, fraţii Cherif şi Said Kouachi, islamişti, au ucis 12 persoane în atacul de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, înainte de a fi lichidaţi, două zile mai târziu, de forţele speciale antiteroriste franceze.

A doua zi, islamistul Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă franceză la Montrouge, în apropiere de Paris. Pe 9 ianuarie 2015, Coulibaly a ucis patru bărbaţi, toţi evrei, într-o luare de ostatici la un supermarket kosher din estul Parisului. El a fost ucis în operaţiunea desfăşurată de poliţie pentru eliberarea ostaticilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22