PE: Aeroporturile din UE să afișeze, din solidaritate, fotografia jurnalistului arestat în Belarus

Redactia | 31.05.2021

Mai multe fotografii cu jurnalistul Roman Protasevici și prietena lui, Sofia Sapega, au fost expuse în Terminalul Plecări al Aeroportului Zaventem din Bruxelles, în urma apelului făcut de președintele PE.

Pe aceeași temă

Mai multe fotografii cu jurnalistul Roman Protasevici și prietena lui, Sofia Sapega, au fost expuse în Terminalul Plecări al Aeroportului Zaventem din Bruxelles, în urma apelului făcut de președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Călătorii care pleacă din Bruxelles pot vedea pe pereții din Terminalul Plecări mai multe fotografii cu disidentul Roman Protasevici, în timp ce pe un ecran mare se derulează, de asemenea, imagini cu jurnalistul arestat împreună cu prietena lui, Sofia Sapega, pe aeroportul din Minsk după ce avionul în care se aflau și care zbura din Grecia în Lituania a fost deturnat de autoritățile din Belarus.

Imaginile, expuse în semn de solidaritate cu cei doi tireri arestați, sunt însoțite de un apel pentru eliberarea acestora.

Una dintre sugestiile Parlamentului European este utilizarea hashtagului #FreeRomanProtasevich și #FreeSofiaSapega pe Twitter și alte platforme. Pot fi, de asemenea, distribuite mesajele instituțiilor europene pe această temă, cum este cel al Parlamentului, postat vineri pe toate conturile de social media.

„Ai putea veni cu propriile modalități de a protesta. De exemplu, președintele Sassoli a sugerat utilizarea aeroporturilor pentru a evidenția cauza”, amintește instituția.

„Cred că ar fi un gest pozitiv dacă o fotografie a lui Roman Protasevici ar fi afișată în principalele aeroporturi ale statelor membre ale Uniunii Europene, ca semn de solidaritate și pentru a-i arăta că nu-l vom abandona”, a spus recent David Sassoli, președintele PE.

Parlamentul a solicitat în mod regulat alegeri corecte în Belarus, precum și respectarea drepturilor omului și a statului de drept, amintește un material publicat de Parlamentul European.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22