Pentagonul: Raid american care l-a vizat pe calaul "Jihadi John", membru Stat Islamic

Iulian Popescu | 13.11.2015

Armata americană a efectuat joi un raid aerian în Siria care l-a vizat în mod direct pe "Jihadi John", unul dintre cei mai nemilosi membri ai grupării Statul Islamic, care apare în mai multe înregistrări executând prizonieri.

Pe aceeași temă

 

Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării, Peter Cook, a afirmat că nu știe dacă Mohamed Emwazi, pe numele său adevărat, a fost ucis.

"Suntem pe cale de a evalua rezultatele operațiunii din această noapte (de joi spre vineri) și vom oferi informații suplimentare în mod corespunzător", a declarat el într-un comunicat.

 

Potrivit Pentagonului, bombardamentul aerian a avut loc in Raqa, capitala de facto a organizatiei extremiste din nordul Siriei.

 

"Emawzi, un cetatean britanic, apare in doua videoclipuri care prezinta asasinarea jurnalistilor americani Steven Sotloff si James Foley, a americanului Abdul-Rahman Kassig, a lucratorilor umanitari britanici David Haines si Alan Henning, a jurnalistului japonez Kenji Goto si a unei serii de alti ostatici ", scrie un comunicat al Departamentului american al Apararii.

 

Documentul nu precizeaza daca bombardamentul a fost efectuat de catre un avion sau o drona.

 

Emwazi Mohammed, un programator de la Londra, s-a nascut in Kuweit, intr-o familie de origine irakiana. Parintii lui s-au mutat in Marea Britanie in 1993 dupa ce au pierdut orice speranta de a obtine cetatenie kuweitiana.

 

Gruparea Stat Islamic controleaza vaste teritorii din Siria, sfasiata din 2011 de un conflict care a facut peste 250.000 de morti.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22