Persoane apropiate Statului Islamic infiltrate în două ambasade ale Franței

E.b. | 06.09.2017

Mai multe persoane care lucrau în reprezentanțe diplomatice ale Franței la Londra și Doha aveau legături cu mișcări jihadiste.

Pe aceeași temă


 
 
Deyvăluirea a fost făcută de publicaţia Le Canard enchaîné, citată de Le Point în ediția online, conform Agerpres.

 

Serviciile de informații au reperat printre angajații locali ai ambasadelor Franței în Marea Britanie și Qatar mai multe persoane având legături cu mișcări jihadiste. Acești angajați locali au fost excluși din reprezentanțele respective.

 

La Doha, era vorba de agenți de securitate ai ambasadei care afișau o apropiere îngrijorătoare de mișcări pro-SI (Statul Islamic).

 

La Londra, și mai grav, era vorba de un intendent al acestui post diplomatic, recrutat pentru lucrări de mentenanță și cu acces la birouri sensibile, care avea o ''simpatie deplasată'' față de mai multe personalități calificate de serviciile secrete ca ''teroriști''.

 

Un funcționar al Ministerului de Externe francez a recunoscut, sub protecția anonimatului, că "există o adevărată problemă cu agenții locali" și că "poți da peste tot felul de tipi".

 

Ministerul de Externe a anunțat un plan de 67 de milioane de euro pentru întărirea securității ambasadelor Franței din întreaga lume.

 

"Au fost luate măsuri foarte solide (...) Schimburile cu serviciile locale de informații înainte de a angaja personal local au fost intensificate", a spus purtătoarea de cuvânt a ministerului, Agnes Romatet-Espagne. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22