Peste 100 de atacuri ucrainene împotriva poziţiilor ruse din sudul țării, în ultimele 24 de ore

Redactia | 13.05.2022

Ministrul de Externe al Marii Britanii a spus că Vladimir Putin „se umilește pe scena mondială” și solicită sancțiuni mai dure împotriva Moscovei.

Pe aceeași temă

Ministrul de Externe al Marii Britanii a spus că Vladimir Putin „se umilește pe scena mondială” și solicită sancțiuni mai dure împotriva Moscovei.

Vorbind la reuniunea G7, ea a susținut că sancțiunile nu ar trebui să fie relaxate până când toate trupele ruse nu vor părăsi Ucraina. În mesajul său transmis în timpul nopii, președintele Ucrainei Zelensky a declarat că Rusia a suferit deja o înfrângere strategică „evidentă”.

Totodată, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a dispus o anchetă cu privire la acuzațiile de crime de război comise de forțele ruse în Ucraina.

Armata Ucrainei a lansat peste 100 de atacuri cu rachete, artilerie şi avioane împotriva poziţiilor ruse în ultimele 24 de ore, în încercarea de a apăra sudul ţării, bombardat masiv de forţele Rusiei, a informat vineri Comandamentul Operativ Sud al Ucrainei, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Ruşii au pierdut în ultimele 24 de ore 57 de militari, şase vehicule blindate şi trei motorizate pe frontul sudic, potrivit buletinului de război difuzat de agenţiile locale ucrainene.

În regiunea ocupată Herson (sud), comandamentul militar ucrainean a acuzat că ruşii vor să întindă „o capcană legislativă, prin convocarea unui pseudo-referendum pentru includerea acestei zone în Federaţia Rusă”.

Totuşi, potrivit ucrainenilor, „steagurile ucrainene sunt vizibile pe toate străzile din Herson, ca dovadă că populaţia nu acceptă simbolurile, puterea şi stilul de viaţă impuse de duşman”.

Între timp, în regiunea Nikolaev (Mikolaiv), la est de oraşul-port Odesa, forţele ruse au continuat să bombardeze instalaţii industriale, infrastructura urbană şi suburbană cu artilerie şi lansatoare de rachete.

Prin aceasta, „duşmanul vrea să pună presiune psihologică pe civili, încercând să-i oblige să accepte noul sistem (politic şi administrativ) impus de ruşi”, potrivit buletinului de război.

În regiunea de coastă Odesa, situată în nord-vestul Mării Negre, ruşii continuă să destabilizeze situaţia cu atacuri pentru a crea un coridor terestru din provincia ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, şi regiunea separatistă vecină Transnistria, din Republica Moldova.

Potrivit ucrainenilor, grupul naval rus în Marea Neagră constă în prezent din patru nave şi două submarine care transportă peste 30 de rachete de croazieră Kalibr.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22