Peste 26 de poliţişti răniți la Bruxelles într-o manifestație ilegală anti-restricții

Redactia | 02.04.2021

Mai mulţi poliţişti au fost răniţi în timp ce încercau să disperseze o manifestaţie ilegală la Bruxelles la care au participat în jur de o mie de persoane în pofida restricţiilor anti-Covid.

Pe aceeași temăCel puţin 26 de poliţişti au fost răniţi în timpul unei operaţiuni de dispersare a mulţimii care s-a adunat în parcul Bois de la Cambre, în partea sudică a capitalei belgiene, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, informează vineri dpa, citând agenţia belgiană Belga, preluate de Agerpres.


La faţa locului au fost desfăşuraţi poliţişti călare şi au fost aduse tunuri cu apă.

Potrivit estimărilor autorităţilor, între 1.500 şi 2.000 de persoane s-au adunat în Bois de Cambre, unde au încălcat măsurile de distanţare fizică şi cele sanitare.

Foto: (c) STEPHANIE LECOCQ / EPA

Într-o înregistrare video difuzată de postul public RTBF, se poate vedea cum poliţia le cere oamenilor să se disperseze, iar după anunţul poliţiei au loc confruntări. Asupra forţelor de poliţie sunt aruncate sticle dinspre mulţimea agresivă, iar unii poliţişti sunt încolţiţi de mai mulţi manifestanţi.

Cel puţin un poliţist a fost lovit la cap şi transportat la spital, potrivit poliţiei, citate de Belga.

Săptămâna trecută, premierul belgian Alexander de Croo a anunţat măsuri anti-coronavirus mai stricte, pe care le-a denumit "pauza de Paşti" sau "perioadă de calmare". Numărul maxim de persoane ce se pot aduna în exterior a fost redus de la zece la patru.

Pe fondul răspândirii rapide a tulpinii britanice a coronavirusului, şcolile şi universităţile şi-au închis de asemenea porţile luni, cu o săptămână înainte de vacanţa de Paşte.

În timpul ultimei săptămâni, Belgia a înregistrat o medie zilnică de contaminări de 4.742 de cazuri, o creştere cu 9% comparativ cu săptămâna precedentă. În total, în această ţară s-au înregistrat peste 882.000 de infectări cu noul tip de coronavirus şi mai mult de 23.000 de decese asociate COVID-19.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22